Ha egy üzlet beindul…

kr foci 1
A játékot végig a Tiszaújváros irányította a Nyírbátor elleni találkozón.

Két mérkőzésen négy pontot szerzett az FC Tiszaújváros. Az első, hétközi találkozón a már kétszer elhalasztott Nyírbátor elleni mérkőzést pótolták, majd Tállyán vendégeskedett a csapat.

Tiszaújváros - Nyírbátor 1-1 (1-1)

Tiszaújváros: 200 néző, Vezette: Mencsik (Kurinka, Nagy)

TFCT: Tóth-Nagy, Turcsik (Lipusz), Bussy, Kovács, Nagy D. (Bucz), Hussein, Orosz, Illés, Márton, Molnár (Balogh).

Nyírbátor: Vasas-Fekete, Müller, Tóth, Szabó, Csernák (Roszel), Pálinkás (Kinczel), Bagi, Mankó (Boros), Fenyőfalvi, Terdik.

18. perc: A bal oldalon vezetett támadást a Nyírbátor, a középre lőtt labdáról két hazai védő is lemaradt, így Terdiknek nem okozott nehézséget, hogy Tóth mellett a hálóba helyezze a játékszert. (0-1)

34. perc: Bussy ívelt a 16-oson belülre, a labdára Nagy Dávid érkezett tökéletesen, és fejjel védhetetlenül juttatta a kapus mellett a hálóba a labdát. (1-1)

Tekintettel arra, hogy „rövidváltásban” játszotta a mérkőzést, és a gólvágó Faggyas sérülés miatt nem léphetett pályára, a mérkőzést megelőzően a döntetlen elfogadható eredmény lett volna. A meccs képe és a kihagyott helyzetek alapján azonban több góllal is nyerhetett volna a TFCT.

Gerliczki Máté: Nem vagyunk csalódottak az 1 pont miatt, mert mindent megtettek a játékosaink a győzelemért. Két jó csapat találkozott. Azért azt tegyük hozzá, hogy a játékot végig mi irányítottuk, és jóval több helyzetünk is volt.

Ambrusz Árpád: Két ideges csapat zaklatott mérkőzésén igazságos döntetlen született. Sok sikert kívánok a Tiszaújvárosnak.

Újabb 3 pontot szerzett - ezúttal idegenben - a TFCT. A Tállya elleni találkozó után már a tabella ötödik helyére lépett a csapat.

Tállya - Tiszaújváros 0-1 (0-0)

Múcsony, V.:Csontos (Zsákai, Benkő)

Tállya: Tarr-Paranai, Németh D., Horváth N, Polényi (Horváth B.), Nyitrai, Németh B. Ondó, Lippai, Kovács (Stropkay), Bihari, Minczér.

TFCT: Tóth-Nagy P., Turcsik (Balogh), Faggyas (Dajka), Bussy, Kovács, Nagy D., Orosz, Illés, Márton, Molnár (Fodor)

62. perc: Faggyas végzett el szögletrúgást. A beívelt labdát Márton védhetetlenül fejelte a hálóba. (0-1)

Az első félidőben a Tállya küzdéssel és harcossággal ellensúlyozta a TFCT játékát, de nagyon kevés helyzet alakult ki a kapuk előtt, jóformán csak pontrúgásokból veszélyeztetett a Gerliczki alakulat. A második félidőben távoli lövésekkel operált a Tállya, de gólt mintegy félórával a mérkőzés vége előtt a Tiszaújváros ért el. Elmondható, ha nem is meggyőzően, de megérdemelten szerezte meg a csapat három pontot.

Uray Attila: Kevés helyzetet engedett egymásnak a két csapat. Sajnos mi nem tudtunk értékesíteni egyet sem. Igazságosabbnak éreztem volna egy döntetlent.

Gerliczki Máté: Senki ne feledje, hogy 3 vereséggel indítottuk ezt a bajnokságot és most odáig jutottunk, hogy rengeteg vérrel és még több verejtékkel, nagyjából realizáltuk helyünket a táblázaton. A mai sikerhez brusztolnunk kellett, de ebben is erősek vagyunk. Gratulálok a fiúknak!

További eredmények

Debrecen - Balassagyarmat 1-2
Gyöngyös - Tiszafüred 5-1
Monor - Füzesgyarmat 2-1
DVTK II. - Cigánd 2-1
MTK II. - Nyírbátor 1-1
Jászberény - Putnok 1-1
Szabadnapos: ESMTK

Következik a 23. forduló

2018.04.14., szombat 16:00
Füzesgyarmat - Tiszafüred
Balassagyarmat - ESMTK
Tiszaújváros - DEAC
Cigánd - Tállya
Nyírbátor - Jászberény
2018.04.15., vasárnap 16:00
Putnok - DVTK II.
Monor - MTK II.
Szabadnapos: Gyöngyös

Mesterhetes!

Felsőtárkányban léptek pályára serdülő csapataink a hétközi fordulóban. A két mérkőzésen 3 pontot gyűjtöttek. Az U 14-esek góldömpingjéből Oláh Attila 7 góllal vette ki a részét.

U15
Felsőtárkány - Tiszaújváros 9-2 (4-1)
Gólok: Lakatos L., Büdi B.
Bán András: Álomkezdés után pokoli folytatás. Már a harmincadik másodpercben megszereztük a vezetést. A nyugodt folytatás helyett kislányok módjára kezdtünk el játszani, amit tíz perc alatt kegyetlenül kihasznált az ellenfelünk. Sajnos a második félidőben már nem tudtunk megújulni.

U14
Felsőtárkány - Tiszaújváros 2-10 (2-8)
Gólok: Oláh A. 7., Lestál Sz., Hornyák K., Bartal Á.
Császár Zoltán: Igaz a régi mondás: a kötelező győzelmek a legnehezebbek. A múlt heti jó játéknak nyoma sem volt. Remélem, hogy csak egy kisiklás történt, mert a következő hetekben nagyon nehéz mérkőzések várnak ránk. Gratulálok a csapatnak!