Park, játszótér, parkoló

kr felujitas 1
Már nagy a sürgés-forgás az ifjúsági parkban.

A közbeszerzési eljárások végeztével, és a nyertes pályázókkal megkötött szerződések után a múlt héten három helyszínen kezdődhettek meg jelentős közterületi felújítási munkálatok városunkban.

Rekortán és salakos futópálya, felújított kerékpárút, kondielemek, utcabútorok, nyilvános WC, sétány, főző- és pihenőhelyek. Ezek várják majd a rekonstrukció után az Ifjúsági parkba látogatókat.

A beruházás mintegy bruttó 181 millió forintba kerül majd.

A bölcsőde mögötti játszótér 43 millió forintból újul meg. Az aszfaltozott focipályát felújítják, a kisebb, valamint a rugós játékelemeket kicserélik, továbbá létrehoznak egy teljesen új, úgynevezett kalózhajót, amit csúszda, távcső, illetve további, - kalózhajóra jellemző - kisebb játékelemek tarkítanak majd.

- Természetesen itt is gumitéglából lesznek az ütéscsillapító felületek, ahogy a korábbi beruházásoknál az elmúlt években megszokhattuk - mondja Fodor Tamás városüzemeltetési munkatárs.

A harmadik nagyobb beruházás, ami 24 millió forintból valósul meg, a római katolikus templom melletti füves részen kialakítandó parkoló.

- Ez tartalmaz majd 38 normál és 1 mozgássérült parkolóhelyet, mely a Templom útról lesz megközelíthető. A kivitelezés része a parkolóterület déli oldalán, a templomhoz vezető járdaburkolat építése, valamint 13 fa telepítése is - számolt be lapunknak Vismeg Monika, a Pénzügyi, Fejlesztési és Városüzemeltetési Osztály osztályvezető helyettese.

A felújításokat június végéig kell befejezni.

E három beruházáson kívül tervezik még a Király-közi játszótér felújítását, melyre hamarosan kiírják a pályázatot, és folyamatban van a Barcsay téri felújítás közbeszerzési pályázata is. Mivel a munkálatok zárt területen zajlanak, így forgalomkorlátozások legfeljebb csak az áruszállítás minimális idejére várhatóak, egyedül a Barcsay téri felújítás az, ami az ott lakókat érintheti majd.

Kiss Dániel