Jegyáremelés a fürdőben

kr furdo
Május 19-étől újra lehet pancsolni. Igaz, kicsit drágábban.

Jó hír: május 19-én nyit a strand. Rossz hír: emelkednek a belépőárak. Jó hír: a tiszaújvárosiak olcsóbb jegytípust vásárolhatnak, és Tiszaújváros kártyával további 50 százalékos kedvezményt kapunk.

- A 2018-as nyári szezon kezdete előtt felülvizsgáltuk a Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő jegyárait és megállapítottuk, hogy indokolttá vált azok módosítása – nyilatkozta lapunknak Ódor Istvánné, a fürdőt üzemeltető TiszaSzolg 2004 Kft. ügyvezetője. - Az elmúlt 7 évben összesen két alkalommal, minimális mértékben emelkedtek a jegyárak, azonban a fürdő kiadásai számos területen nagymértékben nőttek. Az új létesítmények átadásával bővítettük szolgáltatásainkat, emellett a személyi jellegű ráfordítások esetében is jelentősen megnövekedtek költségeink, hiszen például csak a minimálbér 2010 óta több mint 100%-kal emelkedett. Az előző évek tapasztalatai alapján az eddig alkalmazott belépőjegyek komplex átalakítására tettünk javaslatot, melyet a tulajdonos, az önkormányzat támogatott.

Versenyben

- Melyek a konkrét módosítások?

- A hétköznapi és hétvégi árak megszűnnek, helyette egységes árakat vezetünk be az egyszerűbb, átláthatóbb jegyártábla érdekében. Tekintettel arra, hogy szezonban jóval több szolgáltatás elérhető a strandfürdő révén, ezért bevezetjük az úgynevezett szezonárat, mely csak a strandfürdő nyitvatartása alatt lesz érvényben.

- A fürdők versenyében nem okoz majd hátrányt az emelés?

- Folyamatosan figyeljük a környékbeli fürdők aktivitásait (jegyár változás, fejlesztések) és szinte minden versenytársnál megfigyelhető volt az elmúlt években különböző mértékű jegyáremelés. Az emelés mértékének megállapításakor egyebek mellett figyelembe vettük azt is, hogy míg a Tiszaújváros közelében található szinte összes fürdő a parkolásért további díjakkal terheli az oda érkező vendégeket, addig a Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő összes parkolója egész évben ingyenes a fürdő vendégei számára.

Előnyben

- A tiszaújvárosiak kedvezménye marad?

- A helyi lakosok számára külön jegytípust vezetünk be, így részükre a jegyárak csak minimális mértékben változnak, valamint a Tiszaújváros kártya használatával további jelentős, 50 százalékos kedvezményben részesülnek. A wellness szolgáltatások árait is aktualizáltuk, figyelembe véve, hogy hosszú évek óta ezen a területen sem történt áremelés, viszont szolgáltatásbővítés igen, tekintettel az áprilisban elkészült gőzkabinra. A szauna napijegy ára emelkedik, de bővül az ezzel igénybe vehető szolgáltatások köre: vendégeink a finn-, infra, és bioszaunát, valamint a gőzkabint is használhatják.

F.L.

jegyarak