Diákolimpia után jamboree

kr kosar
A jamboree lényege nem a győzelem, hanem a közös játék.

Kosárlabdás lányok vették birtokukba szombaton a játékcsarnokot és az edzőtermet a sportcentrumban. A DVTK játékosai igazi kosárgálát hoztak a jamboree-re.

- A DVTK mintegy négy éve kihelyezett csapatokat a megye különböző településeire - tudom meg Benőcs Zoltántól, a torna edzőjétől. - Ennek a nagy családnak jött most el erre rendezvényre az U11-től az U16-ig minden csapata.

A jamboree lényege nem a győzelem, hanem hogy egy jót játszanak egymással a lányok és így búcsúzzanak a szezontól, mely mögöttük áll.

- Ez egy nagyon jó sport - mondta a sajószögedi csapattal érkezett Gellérfi Luca. - Segít lefoglalni magam, nagyon szeretem. A hazai színekben egy igazi elitalakulat is volt. A harmadik korcsoportos lányok között a Tiszaújváros csapatában két fő kivételével mindenki tagja volt a diákolimpiai hatodik helyezett Széchenyi iskola csapatának is.

- Nagyon jó volt - mondta a csapatkapitány, Lenke Adél. - Szerettünk volna még jobban szerepelni, de nem vagyunk elégedetlenek, nagyon örülünk, hogy jól teljesítettünk.

Megvan a remény a további jó teljesítésre is, hiszen a csapat még évekig együtt maradhat, ami további jó eredményekben csúcsosodhat ki.

borza