Itthon és külföldön is bizonyítottak

kr triatlon
Lehmann Csongor (balra) ezúttal második lett.

Négy rangos eseményen - kétkét hazai és külföldi viadalon - is sikerrel tették le névjegyüket az elmúlt hétvégén a Tiszaújvárosi Triatlon Klub (TTK) sportolói.

A BÚI triatlon ranglistaverseny szombaton Fonyódra szólította az érintetteket, annál is inkább, mert az ifjúsági korosztály számára ez az erőpróba válogató volt az őszi ifjúsági olimpiára kvalifikáló július 8-ai európai versenyre, ahol meg lehet szerezni az országonkénti 1-1 kvótát.

- A spanyolországi válogatón az egyaránt a második helyen végzett Bóna Kinga és Sinkó-Uribe Ábel is indulni tud tőlünk - tudtuk meg Lehmann Tibortól, a TTK elnök-vezetőedzőjétől. - Az ifiknél Bóna Kinga és Sinkó-Uribe Ábel jó pozícióban van, de a többiek javíthatnak, illetve ugyanitt Sinkó-Uribe Aurél van kényelmes helyen, Molnár Sára letette a névjegyét, de a junioroknál elég nyílt még a verseny. Ebben a korosztályban a tavaly mix-váltóval kontinensbajnok Putnóczki Dorka és Lehmann Csongor kiemelt, nekik nem kell válogatózniuk.

A vasárnap Balatonfenyvesen megrendezett mix-váltó országos bajnokságon az utánpótlás 2 kategóriában érdekelt tiszaújvárosi egység a legjobbnak bizonyult, míg a gyermek korcsoportos négyes ezüstöt, a serdülők pedig bronzot hozhattak haza.

Lehmann Bence az olaszországi Cagliari-ban felnőtt ITU Triatlon Világkupán állt rajthoz. A kemény pálya „oktatta” a fiatalokat. Jellemzően megvolt az a réteg és korosztály, aki bírja ezeket a lenyírós versenyeket. Bence derekasan küzdött, sokkal jobb volt, mint tavaly az ilyen jellegű pályákon, de így is a 42. helyet tudta megszerezni a rendkívül sűrű mezőnyben. Putnóczki Dorka, Szegedi Sára és Lehmann Csongor Bundesliga csapatuknál versenyzett a hétvégén. Csongor egy 10 fős szökés után a 2. helyen végzett, 2 mp-re az egykori tiszaújvárosi világkupa dobogós spanyol Antony Pujades mögött és 2 mp-el a 2016-os U23-as világbajnok előtt. A nőknél Putnóczki Dorka nyerte az úszást, negyven fős bolyban kerékpározott Szegedi Sárával együtt, ebből lett végül a 21. és a 25. hely.