A vakáció küszöbén

kr vakacio 1
Az utolsó napok a játékról, a közös fagyizásról szólnak.

Elérkeztünk az utolsó héthez. A tanév utolsó hetéhez. Tanárok és diákok egyaránt várják a jól megérdemelt pihenőt.

Az iskolások, ahogy mondják: „Reméljük, nem csinálunk már az utolsó héten semmit!” Igazuk van! Igen, volt kilenc hónap arra, hogy kiderüljön, mennyit tudnak a gyerekek egy-egy tantárgyból. Az utolsó hét az év lezárásáról, a vakációra való felkészülésről szól.

- Az utolsó napok már leginkább a játékról, a közös fagyizásról és osztályépítő programokról szólnak - mondja Rácz Zita, a Tiszaújvárosi Széchenyi István Általános Iskola tanítója. - Természetesen egész tanévben igyekszünk minél több közös programot szervezni a gyerekeknek, de ilyenkor év végén már sokkal felszabadultabbak, hiszen már elengedhetik a mindennapi feladatokat, iskolai kötelezettségeket. Nekünk tanároknak azonban vannak még feladataink, számunkra nem ér véget a munka június 15-én. Napközis foglalkozásokat szervezünk június utolsó két hetében, illetve adminisztrációs feladataink is vannak még.

A középiskolások is a nyarat tervezik. Nekik már nem csak pihenésből áll a nyári szünet.

- Én azt gondolom, hogy már az utolsó héten lezárják a jegyeinket - mondja Zarándi Ákos. - Ilyenkor már lazább a program. Szerintem a tanárok sem akarnak plusz feladatot, sem nekünk, sem maguknak. Én, ha vége az iskolának, akkor sem fogok unatkozni, mert a nagyapámnak van egy fatelepe és ott fogok dolgozni. Persze jut idő majd szórakozásra is, hiszen megyek majd strandra és nyaralni is.

Ilyenkor az utolsó napokban strandnapot is szerveznek az iskolásoknak. Konarik Melani itt a Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdőbe most szórakozni jött barátaival, osztálytársaival. A vakáció egy részét is itt tölti, de nem pihenéssel.

- Nyáron itt fogok dolgozni a strandon - mondja Melani. - A munka mellett azért jut idő a kikapcsolódásra is. Bulgáriába megyünk majd nyaralni, és a Balaton Sound fesztiválra is van jegyem. Júliusban oda megyünk a barátainkkal.

ema