Nyaraljunk, de hol?

kr tiszaapartman
A strandhoz közel várja vendégeit a Tisza Apartmanház.

Nyáron, aki csak teheti néhány napra, hétre kiszakad a hétköznapokból és elutazik, hogy kipihenje magát.

- Rengeteg szép hely van az országban - mondja Kiss Sándor. - Mindig próbálunk olyan települést választani, ahol még nem jártunk. Idén talán Baját és környékét nézzük meg.

Az internet világában élük, sokan online foglalnak szállást, hiszen kényelmes a székben ülve, csak néhány kattintás és már érkezik is a visszaigazolás a foglalásról. Az utazási irodák előnye viszont a személyes kapcsolat.

- Több információt megtudnak itt az utasok, mint az interneten szörfözve - nyilatkozta lapunknak Seres Mónika, a tiszaújvárosi IBUSZ irodavezetője. - Tovább tudjuk adni az utasaink személyes tapasztalatait, illetve biztonság szempontjából sem elhanyagolható, hiszen a nyaralók mögött áll egy iroda, ami bármilyen probléma esetén segítséget tud nyújtani. A hazai üdülőhelyek közül még mindig a Balaton a legnépszerűbb. Egyre többen keresik a wellnes szállodákat, amiknek előnye, hogy rossz idő esetén is biztosít programokat a vendégeknek. A külföldi utazások közül idén is, mint tavaly a nagy sláger Görögország. Tiszaújváros is várja üdülővendégeit, több helyen is lehet szállást foglalni.

- A tiszaújvárosi Termál Kempingben az apartmanok telt házzal indulnak neki az idei nyárnak - tudtuk meg Kovács Nikolettától, a Termál Kemping vezetőjétől. - Már most, június közepén csak a jövő nyárra tudunk foglalást fogadni. Az 50 fős apartmanház teljes kihasználtsággal működik évek óta. Bár a kempingben ritkán szoktak előre foglalni, tavaly a három nyári hónapban több, mint 7000 szállóvendége volt a kempingnek. Az ide érkező vendégek 70 százaléka lengyel, közel 20 százaléka szlovák és mindössze 7 százaléka magyar.

A strandhoz közel egy másik szálláslehetőség is várja a vendégeket.

- A jelenlegi állás szerint, ha csak a foglalásokat nézzük, közel 80 százalékos kihasználtsággal futunk neki a nyárnak - nyilatkozta Kovács Dénes, a Tisza Apartman ügyvezetője. - Azonban mindig vannak olyan vendégek, akik nem foglalnak előre, így ha őket is beleszámoljuk szinte telt ház lesz egész nyáron. A vendégeink nagy része külföldről, leginkább Lengyelországból érkezik. Magyar vendégeink ritkán vannak.

ema