Új játszóterek, park, parkolók

kr kozterulet egyesre

Párhuzamosan négy beruházás kezdődött meg hetekkel ezelőtt városunkban. Kettő elkészült, két másik pedig lassan a végéhez közeledik. A két játszótér, a parkoló és az Ifjúsági park fejlesztése közel 300 millió forintba kerül.

Elkészült a templom melletti parkoló. 39 autó tud itt megállni, jóval több, mint amennyi korábban az úttest szélén parkolhatott. A zöldet is pótolták, fákat ültettek ide és járda is épült, ami a templomhoz vezet.

A bölcsőde melletti régi játszótér helyén egy korszerű, új játékelemekkel teli játszópark épült. A fő attrakció az óriás kalózhajó, amit a gyerekek már birtokba is vettek, pedig a hivatalos átadás csak csütörtökön lesz.

A Király közi játszótér helyén most üres puszta áll, de már nem sokáig. Teljesen lecsupaszították a területet, ide egy ugyanolyan kétcsúszdás favár épül, amilyen a Deák téri játszótéren van, de lesz egy kisebb csúszdás vár is a legkisebbeknek, és egy madárfészek hinta is, ami még sehol nincs a városban.

Félkész állapotban van az Ifjúsági park is, szívesen jönnek ide a városlakók, pedig a helyszín még munkaterület. Átmenetelig lezárták a szabadtéri fitneszt is a felújítás miatt, a garázsokkal szembeni árnyas területen pedig egy új, fedett kondipark épült, innen már csak a gumitéglázás hiányzik. Az Ifjúsági park júliusra készül el, ehhez a beruházáshoz csatlakozik még egy gyalogátkelő létesítése, ami a Bartók Béla út 6. szám elől vezet a park felé.

A katolikus templom melletti parkoló felújítási költsége 24 millió forint, a két játszótér 73 millióból újul meg, az Ifjúsági park fejlesztésére 181 milliót költ az önkormányzat - tudtuk meg Vismeg Monikától, a Pénzügyi, Fejlesztési és Városüzemeltetési Osztály osztályvezető helyettesétől.

berta