Felnőtté vált a Triatlon Nagyhét

kr fiuk 1
A férfi döntő lehetett volna a csúcspont, de ezúttal a természet legyőzte a szervezőket, a versenyzőket.

Túl a huszadik sport- és kulturális sorozaton, ezúttal is a hazai és külföldi vendégek, sportolók, sportvezetők elismerő szavait „zsebelhette be” Tiszaújváros.

A 20. MOL Petrolkémia Triatlon Nagyhét utolsó hivatalos programját a díjátadó ünnepség jelentette. Először a vihar miatt félbeszakadt férfi döntő résztvevőit - köztük a tiszaújvárosi Lehmann Csongort - szólították fel a színpadra, akiknek ugyanúgy kijárt a taps és ünneplés, mintha befejeződött volna a verseny. A legjobb 20 női versenyző - a 10. Bragmayer Zsanettel és a 20. Kovács Zsófiával - Zsinkó Tibortól, a MOL Petrolkémia Zrt. vezérigazgatójától, Eugene Kraus-tól, az Európai Triatlon Szövetség (ETU) elnökségi tagjától, Bráz György polgármestertől, dr. Fülöp György alpolgármestertől, Lehmann Tibor főrendezőtől és Márkus Balázstól, a szervezőbizottság társelnökétől vehették át az ajándékokat és érmeket.

- Huszadik nagyhetünkön vagyunk túl, és ismét bizonyítottuk, hogy „felnőttünk”- kezdte értékelését Lehmann Tibor. - Mindig keressük, így idén is azokat a pontokat, elemeket, melyekkel megújulhatunk, fenntarthatjuk ezt az ingyenes rendezvénysorozatot, melyre számít a város, számít a triatlonos világ. A két csendes napunk jó fogadtatásra talált, ez is azt bizonyítja, hogy próbáltunk mindenkinek megfelelni. A versenyek nagyon színvonalasak voltak. A világkupa női versenyében, mely szépen lement, lehetett érezni, hogy zajlik a tokiói olimpia kvalifikációja. A hab a tortáról, azaz a magyar győzelmi esélyeket sejtető férfi döntő végkifejlete sajnos lemaradt, pedig ez lehetett volna a csúcspont. A mieink is keményen helytálltak. Csongor fiam végig szépen kontrollálta az eseményeket, Bence fiamat is meg kell dicsérjem, hiszen a legjobb idővel maradt le a fináléról. Nem akarok jósolgatni, de lesz még tiszaújvárosi világkupa siker itthon és remélhetően más helyszínen is! Mint már oly sokszor, megint történelmet írtunk: olyat még senki sem látott, hogy világkupa verseny közben félbe kell szakítani a küzdelmet. Azt gondolom jó dolog, hogy a rendőrség és az ITU jelenlevő szakemberei meg merték hozni ezt a döntést. Nem fejezhetem be anélkül gondolataimat, hogy ne mondjak köszönetet mindenkinek, aki a szervezésben, lebonyolításban közreműködött. Köszönet Tiszaújváros lakosságának is az aktív részvételért és a türelemért!

A ceremónia után Eugene Kraus lépett a mikrofonhoz.

- Ismételten köszönetet szeretnék mondani Tiszaújvárosnak a lehetőségért, hogy újra itt lehettünk ezen a csodálatos sorozaton – mondta az ETU elnökségi tagja. - Ma este az első „képletes” aranyérmet, az ETU ajándékát Tiszaújváros érdemelte ki, melyet örömmel adok át Bráz Györgynek. A Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) vezetőinek megbízásából a második ajándék is Tiszaújvárosé, ezt is polgármester úrnak nyújtom át. Szeretnénk hálánkat és köszönetünket kifejezni egy tárgyjutalommal a verseny szervezőinek, akik nevében Lehmann Tibor és Márkus Balázs kezét rázom meg, hiszen az övék a világ egyik legjobban megszervezett versenye! Soha nem fogjuk elfelejteni, hogy dr. Márkus Gábornak és családjának milyen óriási szerepe van a triatlonsport helyi és nemzetközi fejlődésében. Büszkék és boldogok vagyunk, ha Tiszaújvárosra gondolunk.

Bráz György záróbeszédében hangsúlyozta, hogy kellemes 9 napon vannak túl azok, akik velük együtt részesei voltak a jubileumi „menetelésnek”.

- Sokaknak kell köszönetet mondanunk, hogy idén is fantasztikus nemzetközi versenyeknek adhattunk otthont - folytatta a szervezőbizottság társelnökeként is tevékenykedő városvezető. - Az ITU, az ETU, a Magyar Triatlon Szövetség, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub, a támogatók, a közreműködők, a rendezők, a segítők nélkül mindez nem jöhetett volna létre. Külön köszönetet mondok áldozatos, lelkiismeretes és profi munkájukért a két Márkus- fiúnak, Gergelynek és Balázsnak. Az idei nagyhét befejezéseként úgy fogalmaznék: jövőre ugyanitt!