Közmeghallgatás a Tisza partján

kr kozmeg 1
Az egész városrész 30 km-es zóna besorolást kapott.

Két köszönet és egy kérdés, kérés. Ez a Tisza-parti városrészben október 9-én tartott közmeghallgatás gyorsmérlege.

A rendezvény - melyre ezúttal kevesen látogattak el - a szokásosnak megfelelően Bráz György polgármester tájékoztatójával kezdődött. A városvezető egyebek mellett szólt arról, hogy a legutóbbi közmeghallgatáson elhangzottak nyomán október 1-jétől változott a forgalmi rend. Megszűnt a lakó-pihenő övezet, ugyanakkor az egész városrész 30 km-es zóna besorolást kapott, azaz ennyi a legnagyobb megengedett sebesség. Az intézkedést megköszönték a lakók, de ahogy Tóth Zoltán fogalmazott, a korlátozást be is kellene tartani. (Ott jártunkkor megtapasztaltuk, hogy jogos a szkepticizmus, az autósok többsége fittyet hányt a sebességkorlátozásra.)

A városrészt illetően a polgármester kitért arra is, hogy az önkormányzat szerződéses járattal pótolja egy megszüntetett autóbuszjárat hiányát. Ez egymillió forintba kerül, de „a városrész számíthat ránk” - fogalmazott Bráz György.

Sokat nem haladtunk - összegzett a polgármester -, de a korábbi évek felújításainak köszönhetően komfortossá vált a lakótelep, ahová kellemes érzés „kijönni”.

A városrész egyik rákfenéje azonban még orvoslásra vár. A bekötőút állapota változatlanul siralmas. Ennek felújítása továbbra is szerepel az önkormányzat tervei között, de az állami elvonások, s főleg az 1,7 milliárd forintos szolidaritási hozzájárulás miatt számos felújítást, beruházást át kellett ütemezni, el kellett halasztani.

A bekötőút és a Verebély utca, valamint a korábbi szolgáltatóház környezetének felújítása - ez a városrész jövőképe, mondta a polgármester.

A szolgáltatóház felújítása is megkezdődött, egy konténernyi törmelék össze is gyűlt, a munkálatok azonban leálltak - jegyezte meg Dobár Dénesné, aki azt kérte, hogy az önkormányzat járjon közbe annak érdekében, hogy felgyorsuljon a rekonstrukció. Az önkormányzat kiadta az építési engedélyt - 4 lakást alakítanak ki az épületben -, de a felújítás folyamatába nem tud beleavatkozni, reagált a felvetésre Bráz György. Ahogy abba sem, hogy a magas bérleti díj miatt bezárt a Szent István úti SPAR áruház - tette hozzá a polgármester, kinek tudomása szerint egy kínai vállalkozás az új bérlő.

Az őszi közmeghallgatás-sorozat szerdán a Városházán folytatódott, s ma zárul Tiszaszederkényben.

Ferenczi László