Tiszaújváros Város Önkormányzata ASP Központhoz való csatlakozása

asp

A kedvezményezett neve: TISZAÚJVÁROS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
A projekt címe: „TISZAÚJVÁROS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ASP KÖZPONTHOZ VALÓ CSATLAKOZÁSA”
A szerződött támogatás összege: 8 598 499 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 100%
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.06.30.
A projekt azonosító száma: KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2017-00831
A projekt tartalmának bemutatása:

Az ASP rendszer bevezetése a hivatal 73 dolgozóját érinti közvetlenül, a szakrendszerek közül legalább egyet mindegyik köztisztviselő használni fog. Az ASP rendszerhez 73 db munkaállomás kerül csatlakoztatásra. A projekt további célcsoportja Tiszaújváros lakossága, valamint a vállalkozások, akiket az ASP rendszer bevezetésével lehetőség van magasabb színvonalú kiszolgálásban részesíteni. Önkormányzatunk az alábbi szakrendszerekhez kíván csatlakozni: iratkezelő rendszer, elektronikus ügyintézési portál rendszer, gazdálkodási rendszer, ingatlanvagyon-kataszter rendszer, önkormányzati adó rendszer, ipar- és kereskedelmi rendszer, hagyatéki leltár rendszer. A projekt keretében 1 db Switch eszközt (3.), az NTG csatlakozáshoz szükséges hivatal oldali hálózati eszköz és 73 db kártyaolvasó eszköz beszerzését tervezzük.

Az IT Biztonsági Szabályzat, az Iratkezelési Szabályzat és a Gazdálkodási Szabályzat felülvizsgálatát kívánjuk elvégezni. Az elektronikus ügyintézéséhez kapcsolódó feltételek kialakítása tevékenységen belül az önkormányzat a helyi iparűzési adó-bevallás ügytípus elektronikus ügyintézéséhez kapcsolódó feltételek kialakítását tervezi. Migrálás előtt megtörténik az adatok felülvizsgálata és szükséges tisztítása. A csatlakozási folyamat során az önkormányzat elvégzi a rendszer indításához szükséges beállításokat. A szakrendszerek migrációját az ASP központ által, központilag meghatározott módszertan alapján, központi támogatás segítségével kívánjuk elvégezni. Az adattisztítást, a rendszer testre szabását, az adatmigrációt belső erőforrás és külső szakember igénybevételével kívánjuk megvalósítani.

Az oktatásokon a szakrendszert használók 70%-a vesz részt. A csatlakozás során teszteljük és ellenőrizzük a kialakításra kerülő szolgáltatásokat. 7 db szakrendszerbe történik meg a migráció.

A tesztelési tevékenység az élesítéssel és a Szolgáltatási Szerződés megkötésével zárul.