Alsóházi elsőség a végén

kr kosarItt a pápai játékos szerezte meg a labdát, de a győzelmet a Phoenix seperte be.

Véget ért az NB I/B-s kosárlabda bajnoki szezon. A Phoenix az alsóház első helyén zárta az idényt, mert a két győzelemig tartó párharc harmadik mérkőzésén magabiztos győzelmet aratott a tartalékosan felálló Pápa ellen.

Tiszaújvárosi Phoenix KK – Motax-Pápai KC 82 - 63 (24-10, 15-16, 24-19, 19-18)

Tiszaújváros, 200 néző, Vezette: Válé, Goda, Bagi.

Tiszaújvárosi Phoenix KK: Kilyén (9/3), Szabó N. (6), Papp (8/6), Pongrácz (13/9), Pöstényi (20/9), Kovács B. (-), Katlan (2), Kovács Z. (2), Benőcs D. (7/3), Magyar L. (12/6), Szilasi (3/3), Mayer (-).

Motax-Pápai KC: Horváth A. (19/9), Horváth G. (14/3), Keresztes (2), Perger (3/3), Szanati M. (6), Keller (6), Domján (6), Presing (7/6), Schveinghoffer (-), Szanuti G. (-)

A Pápa a mérkőzés elején mintha még a buszon maradt volna, így a Tiszaújváros simán lelépte. Az első negyed közepén 22-2-re is vezettek a Phoenix-es fiúk. Ezután rendezte sorait a vendégcsapat, de nem tudta megszorongatni a hazaiakat. A negyedik negyed elején a különbség 26 pontra is hízott, köszönhetően annak, hogy nem csak a védekezése, de a támadójátéka is jó volt a csapatnak. A Phoenix legeredményesebb játékosa, a 20 pontos Pöstényi Zoltán például ezen az estén nem tudott hibázni mezőnyből. Amit rádobott, legyen az két- vagy hárompontos, az mind bement.

A Phoenix ezzel a győzelemmel megszerezte a 15. helyet, ami az alsóház első helyét jelenti, és azt is, ha a legjobb 14-be került csapatok közül valaki nem vállalja az indulást, akkor a Tiszaújváros a felsőházban folytathatja.

Szendrey Zsombor: Boldogok vagyunk, hogy így fejeződött be a szezon, bár kicsit csalódottak is a 15. hely miatt. Örülök annak, hogy aki ma pályára lépett, hozzá tudott tenni a játékhoz. Most magabiztosabban győztünk, mint bármely más meccsünkön. Köszönjük mindenkinek az egész éves segítséget, támogatást, bízunk a szép folytatásban.

Vajda József: - Hat sérültünk van, hat órát utaztunk, munka után jöttünk és jobban játszott a Tiszaújváros, gratulálok nekik, mert megérdemelték a győzelmet.

Szezonértékelés

Az utolsó mérkőzésen megszerzett győzelmével van remény az áhított cél, az NB I/B felsőházában való szereplésre a következő szezonban. A bajnokságot az utolsó mérkőzést követően az egyesület elnöke, Ducsai Zoltán értékelte.

- Kettős érzésem van - mondta az elnök. - Itt vannak a tények, azok azt tükrözik, hogy bizony az áhított célt, a felsőházba jutást nem sikerült elérnünk. Viszont a másik oldal, hogy apró dolgokon, tulajdonképpen egy egypontos vereségen is múlott, hogy nem sikerült. A nagyobb problémát az jelentette, hogy két alapjátékosunk, akiknek az volt a feladatuk, hogy a csapat gerincét alkossák (Madár és Debreceni – a szerk.) elhagyott minket. Én azt mondom, cserbenhagyták a csapatot. Ennek ellenére nagyon szépen helytálltak a fiúk. Fel tudtak állni, megpróbálták azt a két lukat betömni, amit a két játékos hagyott, és azt hiszem, egészen jól megoldották ezt a feladatot. Közben megsérült Kovács Zoli, eltört a keze, szóval elég sok olyan momentum volt, ami nehezítette a feladatot. Én azt mondom, ha ezeket is belerakjuk a képzeletbeli mérleg serpenyőjébe, akkor a csapat szépen teljesített.

A következő bajnoki szezonra a felkészülés augusztusban kezdődik. Addigra kiderül, ki az, aki megy és ki marad, lesz-e új igazolása a csapatnak.

sulykorlatozas

NEPSZ2016

ADOBEV

50jubil

kozterkam

Kormányablak

Tiszaújvárosi Járási Hivatal Kormányablak
(Tiszaújváros, Bethlen G. út 7.)

Ügyfélfogadás:

  •     Hétfő: 07:00 – 17:00
  •     Kedd: 08:00 – 18:00
  •     Szerda: 08:00 – 18.00
  •     Csütörtök: 08:00 – 18:00
  •     Péntek: 08:00 – 18:00

Telefonszámok:

Járási titkárság: 49/795-224
Információ: 49/795-244
Kormányablak: 49/795-242

pdfKözlemény - EKOP-1.2.26

mecenaslogo
tkronika280

48eves

KEFLOGO

its

mmsz

 

Copyright © 2015. Tiszaújváros Város Önkormányzata