Vége a sulinak, menjünk dolgozni

kr diakmunkaFruzsina egyetemi tanulmányainak költségéhez járul hozzá keresetével.

A június a vizsgák időszaka. A megmérettetések mellett vannak, akik nem csak pihenésre fordítják a szabadidejüket.

Közkedvelt hely a diákmunkára a Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő. A Meló-Diák iskolaszövetkezetnél lehet jelentkezni uszodamesternek, csúszda- vagy medencefelügyelőnek, jegykezelőnek és pénztárosnak. Berta Noémi a strand parkolójában „teljesít szolgálatot”.

- Nem először vállalok diákmunkát a nyári szünetben - mondta Noémi. - Tavaly a Napközi Otthonos Óvodában kaptunk munkát. Minden óvodaépületben rendbe tettük a csoportszobákat, lemostuk a játékokat. Most itt, a parkolóban kell irányítani az autóval érkezőket. Azért jelentkeztem megint, mert így ki tudom egészíteni a ballagásra kapott pénzemet. Bogácsra szeretnék elmenni a barátnőimmel egy pár napra. A családdal pedig Horvátországba készülünk, oda is jól jön a költőpénz.

A tiszaújvárosi TESCO Áruházba is iskolaszövetkezeten keresztül kerülhetnek be a diákok. Így tett Esenczki Fruzsina is, aki nem csak a nyárra vállalt munkát. Már egy éve itt dolgozik iskola mellett.

- Azért vállaltam el, mert egyetemen tanulok, ami igen sokba kerül. Így egy kicsit hozzá tudok járulni a költségekhez - mondja Fruzsi, akit a polcok között találunk, éppen árut pakol. - Szeretek itt lenni, mert szabad az időbeosztásunk, ami azt jelenti, hogy a vevőszolgálatnál megadják az időpontokat és mi döntünk, hogy mikor jövünk.

A helyi áruházba egész nyáron lehet jelentkezni árufeltöltésre és adminisztrációs munkára.

- Műszakos munkarendben dolgoznak 4, 6 illetve 8 órában a diákok - nyilatkozta lapunknak Biri László, a tiszaújvárosi TESCO áruházvezetője. - Többnyire nappali beosztásban, nagyon ritka az éjszakai feladat. Kialkudott szerződés alapján az iskolaszövetkezetnek fizetünk és onnan kapják meg a juttatásukat a fiatalok.

A tiszaújvárosi fiatalokat több diákmunkával foglalkozó szervezet koordinálja, attól függően, hogy a munkát adó cég melyikkel köt szerződést. Emellett, mint minden évben, idén is csatlakozott az önkormányzat az országos diákmunka programhoz.

- Az idei jelentkezőkről nem tudok pontos számot mondani, hiszen még tart a regisztrációs időszak, - tudtuk meg Lengyel Lászlónétól, a Tiszaújvárosi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának vezetőjétől - de az előző évek tapasztalatai alapján elmondható, hogy népszerű a diákmunka Tiszaújvárosban.

ema

sulykorlatozas

NEPSZ2016

ADOBEV

50jubil

kozterkam

Kormányablak

Tiszaújvárosi Járási Hivatal Kormányablak
(Tiszaújváros, Bethlen G. út 7.)

Ügyfélfogadás:

  •     Hétfő: 07:00 – 17:00
  •     Kedd: 08:00 – 18:00
  •     Szerda: 08:00 – 18.00
  •     Csütörtök: 08:00 – 18:00
  •     Péntek: 08:00 – 18:00

Telefonszámok:

Járási titkárság: 49/795-224
Információ: 49/795-244
Kormányablak: 49/795-242

pdfKözlemény - EKOP-1.2.26

mecenaslogo
tkronika280

48eves

KEFLOGO

its

mmsz

 

Copyright © 2015. Tiszaújváros Város Önkormányzata