Pedagógusnap az Eötvösben

kr eotvos 1Idén dr. Fülöpné Gyuricskó Krisztina kapta az Eötvös-díjat.

A Derkovits Kulturális Központ színháztermében rendezték meg a Tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium pedagógusnapi ünnepségét. Már hagyomány, ilyenkor adják át az Eötvös-díjat, melyet idén dr. Fülöpné Gyuricskó Krisztina vehetett át.

- Ez egy olyan nap, ami a miénk, ami rólunk szól - mondta az ünnepség előtt Tóth Réka magyar és történelem szakos tanár -, ilyenkor együtt lehetünk. Én azt gondolom, hogy szerencsések vagyunk, mert a mi iskolánkban jellemző az, hogy a gyerekek, munkánkat megköszönve, egy-egy szál virággal is köszöntenek bennünket.

- Szerintem ez azért nagy ünnep, mert ilyenkor megköszönik a munkánkat - mondta Lukács Árpád Attila történelem-földrajz tanár -, mind az önkormányzat, mind a gyerekek. Egy érdektelen és motiválatlan világban, amihez még értékvesztés is társul, nagyon nehéz a pedagógusok dolga. Értéket teremteni ma nagyon nehéz - mondta.

Az ünnepségen Erdélyi Lajos intézményvezető köszöntötte a pedagógusokat, aki 2016. szeptember elsejétől áll az iskola élén, erre is utalt beszédében.

- Úgy érzem, hogy ez a tanév olyan barátságban és békességben telt el, ami méltó a mi hivatásunkhoz, foglalkozásunkhoz - mondta.

Ezt követően Bozsikné Vigh Marianna tankerületi igazgató mondott köszöntőt, őt dr. Fülöp György alpolgármester és Bráz György polgármester követte. Majd átadták az Eötvös-díjat, melyet idén az 1995-ben pályakezdőként az intézménybe került dr. Fülöpné Gyuricskó Krisztina matemetika-fizika szakos tanár vehetett át.

- Középiskolás koromban kollégista voltam Mezőkövesden - mondta a díjazott -, és nagyon sok osztálytársamnak, évfolyamtársamnak segítettem azokból a tárgyakból, amelyek nehezen mentek. Ezek a matematika és a fizika voltak. Azok az élmények, amiket akkor szereztem, hogy hozzásegítettem őket a tananyag megértéséhez, azok tereltek a tanári pálya felé. Azt gondolom, hogy aki gyermekek között dolgozik, igazán tudja azt, hogy milyen megújulásra késztetnek bennünket. Ha csak a technikai megújulásra gondolunk, vagy azokra a kihívásokra, amiket eléjük állít az élet, akkor ezt nekünk is követni kell, és szükségünk van arra, hogy újabb és újabb ismereteket sajátítsunk el. Felemelő ez a díj, mégis kettős bennem az érzés. Hiszen azt, amit az ember a saját kollégái javaslatára kap, igen magas elismerés. Másrészt ilyenkor azt is érzi az ember, hogy innentől nem adhatja alább, hanem ugyanilyen, vagy még magasabb színvonalon kell végezni a munkát - mondta.

A pedagógusnapi ünnepségre az iskola diákjai is készültek, verses-zenés műsorral köszönték meg tanáraik munkáját.

Fodor Petra

sulykorlatozas

NEPSZ2016

ADOBEV

50jubil

kozterkam

Kormányablak

Tiszaújvárosi Járási Hivatal Kormányablak
(Tiszaújváros, Bethlen G. út 7.)

Ügyfélfogadás:

  •     Hétfő: 07:00 – 17:00
  •     Kedd: 08:00 – 18:00
  •     Szerda: 08:00 – 18.00
  •     Csütörtök: 08:00 – 18:00
  •     Péntek: 08:00 – 18:00

Telefonszámok:

Járási titkárság: 49/795-224
Információ: 49/795-244
Kormányablak: 49/795-242

pdfKözlemény - EKOP-1.2.26

mecenaslogo
tkronika280

48eves

KEFLOGO

its

mmsz

 

Copyright © 2015. Tiszaújváros Város Önkormányzata