Pénzre váltott zsetonok

kr tesco
Az Alapítvány Tiszaújváros Gyermekeinek Egészségéért a mezítlábas sétány bővítésére fordítja a 200 ezer forintot.

A TESCO Magyarország áruházlánc ismét megrendezte az „Ön választ, mi segítünk” programját. A kezdeményezés célja, hogy olyan civil szervezeteket és közösségi programokat támogasson az üzletlánc, melyek hozzájárulnak az áruházak vonzáskörzetében élők, dolgozók életminőségének javításához.

A beérkezett pályázatokat a Magyar Adományozói Fórum független szakértői bírálták el, így országosan 58 körzetben 168 helyi közösséget támogató programra szavazhattak a vásárlók, amit meg is tettek, hiszen az akció ideje alatt közel 3 millió szavazatot adtak le országszerte.

- 2018. május 7. és június 4. között, csakúgy, mint eddig, a vásárlók minden vásárlás után kaptak egy zsetont, amivel támogathatták a szimpatikus pályázatokat - tudtuk meg Biri Lászlótól, a tiszaújvárosi TESCO áruházvezetőjétől. - Most nem áruházanként lehetett szavazni más-más szervezetre, a körzeteket összevonták, így a tiszaújvárosi és mezőkövesdi áruházakban is ugyanarra a három pályázatra lehetett voksolni. Összesen több mint 24 000 voksot adtak le a két TESCO-ban. Változás volt még, hogy nem csak a nyertest jutalmaztuk, hanem mindhárom pályázót.

A tiszaújvárosi és mezőkövesdi körzet ünnepélyes eredményhirdetése július 6-án, pénteken volt a tiszaújvárosi áruházban, ahol a szervezetek jelképesen átvehették nyereményüket. Az első helyezett a Fészek Egyesület lett, 11 667 szavazattal. A Fogyatékossággal és Életnehézséggel Szembenézők Egyesületének Közössége egy egészséges szeptember elnevezésű programot hirdetett, aminek megvalósítására 400.000 forintot nyertek. Az Alapítvány Tiszaújváros Gyermekeinek Egészségért 9.375 szavazattal a második lett. A helyi szervezet a Tiszaújvárosi Sportcentrumban tavaly elkezdett mezítlábas sétányt szeretné bővíteni fából készült mászókákkal. Erre a tervükre most 200.000 forintot kaptak. A harmadik helyezett 3.113 szavazattal, a Tiszacsegei Nyugdíjas Egyesület lett. Nekik 100.000 forint a jutalmuk, amiből lakóhelyüket varázsolhatják szebbé.

ema