Elkészült a Barcsay tér

kr barcsay
Az északi oldalon parkoló és járda is épült.

Még a nyáron kezdődtek a felújítási munkálatok, az első ütem lezajlott, megújult a Barcsay tér déli és keleti része. Változott a közlekedés rendje is, a Bethlen Gábor útról immár két úton lehet bejutni a parkolókba.

A közbeszerzési eljárás tavasszal indult, az önkormányzat a nyertes ajánlattevővel júniusban kötötte meg a vállalkozási szerződést, a munkálatok a Triatlon Nagyhét után kezdődtek.

- Nagyon látványos lett a tér - mondta Molnár Gergő -, azt várom már, hogy mikor lesz zöldebb, remélem még több fát is fognak ültetni. A parkolás szempontjából nagyon jó lett, több a hely, úgyhogy szerintem ez egy nagyon jó fejlesztés volt a város részéről.

Egész nyáron és ősszel zajlottak a munkálatok, építettek, bontottak, hogy december első napjaira elkészüljön a beruházás.

- Négy ütemben újul meg a tér, ez volt az első ütem - mondta Vismeg Monika, a Pénzügyi, Fejlesztési és Városüzemeltetési Osztály osztályvezető helyettese.

- Először a tér déli oldalán valósult meg egy új bekötőút, parkolókkal, és a gödör feltöltésével, a második ütemben az ősz folyamán kezdődött meg a régi bekötőút felújítása. A beruházás bruttó összértéke megközelítőleg 83 millió forint volt.

Hétfőn lezajlott a műszaki átadás, ezt követően megindult a forgalomba helyezési eljárás is, hogy a megújult teret hivatalosan is birtokba vehessék az autósok.

- A Barcsay-tér keleti részének a gyalogosés gépjármű közlekedésre alkalmas felületei mind megújultak, bővültek - mondta Jászovicsné Makrai Mária városfejlesztési munkatárs. - Teljesen megújult a közvilágítási rendszer is, és több a parkolóhely. Most nyolcvan parkolóhely van a téren, 1000 négyzetméteren folytak aszfaltozási munkák és a zöldfelület felújítása is körülbelül 1000 négyzetmétert érintett. Változott a közlekedés rendje is, a Bethlen Gábor út felől két bekötőúton lehet megközelíteni a teret. Az egyiken csak a parkolóhelyeket lehet elérni, a másik oldalról, a szervizúton a kiállítótermet lehet megközelíteni, és az itteni parkolóhelyeket.

Folytatás a mindenkori költségvetési lehetőségek függvényében.