Két pont odaveszett

kr fociFőleg az első félidőben vezetett szép támadásokat a Tiszaújváros.

A labdarúgó NB III. Keleti csoportjának 27. fordulójában a Nyírbátor együttesét fogadta a Termálfürdő FC Tiszaújváros. A kék-sárgák a hajrában kapták az egyenlítő gólt, így meg kellett elégedniük a döntetlennel.

Tiszaújváros - Nyírbátor 2-2 (1-0)

Tiszaújváros: 150 néző V.: Kulcsár

Termálfürdő FC Tiszaújváros: Tóth Cs, - Bokros, Lippai, Papp F., Illés (Lipusz 73. perc), - Csicsek, Orosz, Molnár M., Shadi, - Pap Zs., Nagy D. (Kertész 86. perc)
Edző: Gerliczki Máté

Nyírbátor FC: Vasas, - Molnár L. (Scheibli 83. perc) Müller ( Sárosi 76. perc), Pálinkás, Vámos, - Benkő, Boros, Fenyőfalvi, Terdik (Mácsik 73. perc), Katona, Tóth M.
Edző: Szilágyi Krisztián.

Lendületes, jó játékkal kezdte a találkozót a hat forduló óta veretlen Tiszaújváros. A hazaiak próbálkozásai a 15. percben értek góllá, amikor Pap Zs. lépett ki a vendégvédők között és a kimozduló Vasas mellett a hálóba gurított 1-0. A félidő hátralévő részében is a Tiszaújvárosnak volt több helyzete, de a hazai ziccerek kimaradtak. A második játékrész elején, az 50. percben szinte a semmiből egyenlített a nyírségi együttes. Egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Pálinkás emelte Tóth Cs. felett a kapuba a labdát 1-1. A bekapott gól után felpörgött a vendéglátó és a 67. percben ismét vezetett. Egy előreívelt labdánál a vendégvédők röviden mentettek, a labda Molnár Mátéhoz került, aki 16-ról a vetődő Vasas mellett a bal sarokba rúgta a labdát 2-1. A nyírbátoriak nem igazán erőltették a támadást, de a Tiszaújváros is hátradőlt vezetése birtokában és kényelmesen futballozott, ami megbosszulta magát. A 87. percben egy balról elvégzett vendégszögletet a hazai védők és Tóth Cs. bizonytalanságát kihasználva Katona lőtt két lépésről a hálóba 2-2. A mérkőzés hosszabbításában, a 92. percben a Nyírbátor a győzelmet is megszerezhette volna, de a hazai kapus védeni tudott. A 2-2-es döntetlennel a Tiszaújváros 42 pontos és továbbra is a 8. helyen áll a bajnokságban. Gerliczki Máté együttese legközelebb május 19-én, vasárnap délután fél hattól a Sényő otthonában igyekszik gyarapítani pontjainak számát.

Gerliczki Máté: Jó formánkhoz méltóan nagy önbizalommal és helyenként jól is játszottunk. Szép támadásokat vezettünk főleg az első félidőben, de sajnos a meccs végén egy pancser gól két pontunkba került.

Szilágyi Krisztián: Gratulálok a játékosaimnak, mert ma is megmutatták, hogy mekkora alázat van bennük.

A forduló további eredményei:
Tállya - Eger 1-3
Putnok - Sényő 3-5
Jászberény - DVTK II. 4-1
ESMTK - Szolnok 2-2
Cigánd - DEAC 1-3
Sajóbábony - Füzesgyarmat 4-2
SBTC - Gyöngyös 0-0

Következik a 28. forduló
2019. április 19., vasárnap 17:30
Szolnok - Cigánd
DVTK II. - ESMTK
Sényő - Tiszaújváros
Gyöngyös - Putnok
Füzesgyarmat - SBTC
Eger - Sajóbábony
DEAC - Tállya
Nyírbátor - Jászberény

Tízemberes győzelem

Az elmúlt hétvégén az utánpótlás csapatok a Cigánd SE és a Karcagi SE együttesei ellen léptek pályára. A négy mérkőzésen három győzelem született, külön kiemelendő, hogy az U17-es csapat a létszámhiány ellenére, hátrányból fordítva is nyerni tudott.

U19
Cigánd - Tiszaújváros 3-1 (3-0)
Gól: Molcsányi Sz.

U17
Cigánd - Tiszaújváros 2-3 (2-1)
Gól: Baga D. 2, Káposzta B.
Hágen Zsolt: Az idei bajnoki szezonban a legbüszkébb most vagyok a csapatomra, mert vígjátékba (más megközelítésben tragédiába) illő körülmények között készülhettünk a mérkőzésre, ahol csupán tíz fővel tudtunk kiállni. Igaz, ez a tíz fő kiválóan vizsgázott sportemberi nagyságból! Megérdemelten győztünk, végig tetszetősebben és veszélyesebben futballoztunk ellenfelünknél, a góljaink mellett két kapufával is jeleztük, jobbak vagyunk a hazaiaknál. Akik a keretünkből nem jöttek el a bajnoki mérkőzésre, legyen számukra intő jel, nem pótolhatatlanok, talán jobban kellene szeretniük ezt a csodálatos sportágat.

U15
Tiszaújváros - Karcag 4-3 (3-1)
Gól: Illés D. 2, Tarnóczi B., Urbán Á.
Császár Zoltán: Az történt a pályán amit mi szerettünk volna. Aztán érthetetlen módon 3-0-ás vezetésünk után azt hittük, hogy a meccs a zsebünkben van és elaludtunk. Ezt ellenfelünk megérezte, így saját magunknak tettük nehézzé a mérkőzést.

U14
Tiszaújváros - Karcag 4-1 (2-0)
Gól: Volyák M., Mező D., Kis D., Orosz D.
Császár Zoltán: Folytattuk a múlt heti jó játékunkat, csak most több ziccert sikerült értékesítenünk. Véleményem szerint a játék minden elemében sikerült ellenfelünk fölé kerekedni. Több nagyon jó teljesítmény is volt a csapatban.