Labdarúgás Magasra szárnyalt a Tiszaújváros

kr foci 1A négy gól mellett rengeteg helyzet maradt ki.

A labdarúgó NB III. Keleti csoportjának 5. fordulójában a Tállya együttesét látta vendégül a Termálfürdő FC Tiszaújváros. A kék-sárgák hátrányból fordítva nyertek, és jobb gólkülönbségüknek köszönhetően az első helyen várják a következő mérkőzést.

Tiszaújváros - Tállya
4-2 (3-1)

Tiszaújváros, 250 néző. V.: Sándor.

Termálfürdő FC Tiszaújváros: Tóth Cs. - Burics, Lippai, Pap, Csicsek (Horváth T.), Tóth M., Hussein, Orosz, Bokros (Gelsi), Terdik, Kulcsár (Bussy). Edző: Gerliczki Máté.

Tállya KSE: Hegedűs - Ondó (Toldi), Huszti (Bodnár), Minczér, Csicsvári, Potyka, Ohár, Szegedi, Fenyőfalvi, Bihari, Bocsi (Kelemen). Edző: Uray Attila.

A legutóbbi fordulóban Putnokon győzött a Tiszaújváros és Gerliczki Máté tanítványai a Tállya elleni hazai találkozónak is úgy álltak neki, hogy begyűjtik a 3 pontot. Hazai szempontból azonban nem kezdődött jól a mérkőzés, hiszen a 8. percben Ohár kapott jó labdát Ondótól és a hálóba talált 0-1. A tiszaújvárosiak azonban hamar egyenlíteni tudtak. A 13. percben Pap 22 méterről elvégzett szabadrúgását nem tudta védeni Hegedűs 1-1. Nem sokkal ezután, a 22. percben Burics végzett el hasonló távolságból szabadrúgást, a tállyai kapus hárított, de a kipattanó Terdik elé került, aki közelről nem hibázott 2-1. A félidő hátralévő részében is többet támadott a Tiszaújváros. A 37. percben Tóth Cs. indította a fiatal Kulcsárt, aki megtartotta a labdát, majd az érkező Csicseket hozta játékba, aki könnyedén bevette a vendégkaput 3-1. A félidő hátralévő részében újabb gól már nem esett, így a házigazdák nyugodtan készülhettek a második 45 percre.

A játékrész elején Csicsek kapufájánál megvolt az esély, hogy a vendéglátók eldöntsék a meccset, de a kipattanónál Gelsi pontatlanul lőtt. A félidő derekán, a 67. percben a hazaiak saját tizenhatosuk előterében eladták a labdát és a hibát Ohár használta ki, aki 14 méterről talált Tóth Cs. kapujába 3-2. Izgalmas lett így a mérkőzés, hiszen csak egygólos volt már a Gerliczki csapat előnye. A hajrában mindkét gárda sok helyzetet hagyott ki, de a 91. percben a házigazdák eldöntötték a 3 pont sorsát. Egy hosszan előrevágott labdát Terdik csúsztatott meg, levitte az alapvonalig, majd az érkező Bussy elé tálalt, aki kihasználta a kínálkozó lehetőséget 4-2. A Tiszaújváros ezzel a győzelemmel immár 13 pontos és jobb gólkülönbségével az első helyen áll, megelőzve az ugyancsak 13 pontos DEAC, Cegléd, Jászberény hármast. A következő fordulóban, szeptember 8-án Ózdon lép pályára a kék-sárga alakulat, majd szeptember 15-én hazai mérkőzés következik délután 4 órától a DEAC ellen.

Gerliczki Máté: Nagyon nehéz mérkőzés volt, egyrészt a borzasztó meleg és a létszámgondjaink miatt. 3-1-nél le kellett volna zárni a mérkőzést, rengeteg helyzetet kihagytunk. Ennek ellenére az eddigi legfontosabb győzelmünket arattuk, amihez gratulálok a fiúknak.

Uray Attila: Az első félidőben vezetésünk után olyan gólokat kaptunk, amire nem lehet felkészülni. Nagyokat hibáztunk, majd próbáltunk menni az eredmény után. 3-2-nél illő lett volna a 3 helyzetünkből egyet értékesíteni. Mindent egy lapra feltéve támadtunk, de sajnos kontrából a Tiszaújváros eldöntötte a mérkőzést.

A forduló további eredményei:
ESMTK - DVTK II. 3-0
Cegléd - DVSC II. 4-3
Jászberény - Putnok 3-2
Balassagyarmat - Ózd 2-2
Sényő - DEAC 1-2
Eger - Gyöngyös 2-1
Hatvan - Füzesgyarmat 1-3

Következik a 6. forduló
2019. szeptember 8., vasárnap 16:00
Sényő - Hatvan
DEAC - Balassagyarmat
Ózd - Tiszaújváros
Tállya - Jászberény
Putnok - Cegléd
DVSC II. - ESMTK
DVTK II. - Eger
Gyöngyös - Füzesgyarmat

tabella

Csak a kicsik nyertek

A hétvégén az utánpótlás csapatoknál is elkezdődött a bajnokság

U19
Felsőzsolca - Tiszaújváros 2-0 (1-0)
Jók: Galambvári (a mezőny legjobbja), Kovács, Makónyi, Ónodi

U17
Felsőzsolca - Tiszaújváros 5-1 (2-1)
Gól: Illés D.
Jók: Porkoláb D., Hártó P., Illés D.

U15
Tiszaújváros - Sárréti Gyöngyhalász 1-7 (1-1)
Gól: Bordás K.
Jók: senki

U14
Tiszaújváros - Sárréti Gyöngyhalász 7-0 (4-0)
Gól: Orosz D.2, Balogh B., Kis D., Mező D., Novák M., Bodnár V.
Jók: az egész csapat

Tekse Bence: Jó időben kiváló szezonkezdet, megérdemelt győzelem. Az első gól megnyugtatta a csapatot, és onnantól kezdve le a kalappal a srácok előtt. A győzelmet Csaszi bácsinak ajánljuk!