Nyilvántartásba vett jelöltek

kr val 1A választási iroda munkatársai és a választási bizottság tagjai ellenőrzik az ajánlóíveket. Minden jelölőszervezet jól „dolgozott”, érvényesek voltak az ajánlások.

Az elmúlt egy hét során két alkalommal is ülést tartott a Tiszaújvárosi Helyi Választási Bizottság. A grémium az október 13-ai polgármester és önkormányzati képviselőválasztáson, illetve a roma nemzetiségi önkormányzati választáson induló jelölteket vett nyilvántartásba, akik ezzel hivatalosan is jelöltekké váltak.

A jelöltek nyilvántartásba vételét megelőzően a Helyi Választási Iroda az ajánlóíveken összegyűjtött ajánlásokat a központi névjegyzék (nemzetiségi névjegyzék) a szavazókörök és a választókerületek adatival összevetve ellenőrizte. Ezt követően a választási iroda elvégezte bizonyos számú ajánlás tételes ellenőrzését, s minden esetben azt állapította meg, hogy az érvényes ajánlások száma eléri a jelöléshez szükséges mennyiséget. (A további ajánlások tételes ellenőrzését - a választási eljárásról szóló törvény alapján - mellőzte.)

A választási bizottság az ajánlások ellenőrzéséről kapott tájékoztatás, valamint helyszíni ellenőrzés alapján megállapította, hogy a jelölt bejelentése a törvényes feltételeknek megfelelt, így az adott jelöltet nyilvántartásba vette, s ezt - minden egyes személy esetében - határozatban rögzítette.

Mindezek alapján lapzártánk időpontjáig a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség - Kerszténydemokrata Néppárt és a Városért Egyesület közös polgármesterjelöltje és képviselőjelöltjei, valamint a Tiszaújvárosi Lokálpatrióta Egyesület és a Magyar Szocialista Párt közös polgármesterjelöltje és képviselőjelöltjei nyilvántartásba vétele történt meg.

A választási bizottság ugyancsak nyilvántartásba vette a Roma Polgárjogi Mozgalom B-A-Z Megyei Szervezete képviselőjelöltjeit, akik így indulhatnak a roma nemzetiségi önkormányzati választáson.

f.l.