Sényőn veszett a veretlenség

csicseklevCsicsek Levente szerezte az első gólunkat.

A labdarúgó NB III. Keleti csoportjának 8. fordulójában Sényőn lépett pályára a Termálfürdő FC Tiszaújváros. A kék-sárgák 45 perc játék után 3 gólos hátrányba kerültek és hiába tettek meg mindent az egyenlítésért, végül mégis vereséget szenvedtek.

Sényő - Tiszaújváros 3-2 (3-0)

Sényő, 300 néző. V.: Rózsavölgyi.

Sényő: Gagyi (Gazsi) – Bodó (Fenyőfalvi), Klepács, Hadházi (Varga), Kristófi, Lakatos, Boros, Lizák, Fabu, Kapacina V., Márton. Edző: Imrő László.

Tiszaújváros: Tóth Cs. - Burics (Molnár M.), Lippai, Gelsi (Nagy D.), Pap, Csicsek, Tóth M., Hussein, Orosz, Terdik (Bene), Kulcsár. Edző: Gerliczki Máté.

Kedvező előjelekkel várhatta a találkozót a Tiszaújváros, hiszen a legutóbbi fordulóban 2-1-es győzelmet aratott a DEAC ellen, és Villányban, a Magyar Kupa mérkőzésen is sikerült kiharcolnia a továbbjutást. Apropó Magyar Kupa, a mérkőzés előtt eldőlt az is, hogy ebben a sorozatban az NB I-es Fehérvár ellen játszanak a Gerliczki tanítványok október végén, hazai pályán.

A Sényő is sikerrel vette a kupában az akadályt a Jászberény 3-2- es legyőzésével, és a következő fordulóban a szintén élvonalbeli Mezőkövesd vár rá. De vissza a bajnoki mérkőzéshez, ahol hamar magához ragadta a kezdeményezést a hazai csapat. A 14. percben egy sényői kontra végén az extiszaújvárosi Kristófi talált a hálóba 1-0.

Majd a 23. minutában Klepács volt eredményes egy szögletet követően 2-0.

Úgy tűnt, gyorsan eldől a találkozó, hiszen a félidő hosszabbításában, a 48. percben ismét egy volt tiszaújvárosi, Fabu volt eredményes szabadrúgásból 3-0.

A 3 gólos hátrány ellenére sem adta fel a mérkőzést a vendégegyüttes. Nyomás alá helyezte a hazai kaput a Tiszaújváros, és a 70. percben Csicsek révén szépíteni tudott 3-1.

A gól után újból eredményes volt a kék-sárga alakulat. A 76. percben a csereként beállt Bene talált be a sényői kapuba 3-2.

A vendégeknek tehát volt esélyük arra, hogy a hajrában kiharcolják az egyenlítést. Az utolsó percben büntetőt rúghatott a Gerliczki csapat, de a 11-es, csakúgy, mint a legutóbbi bajnokin, most is kimaradt. A tiszaújvárosiak így elveszítették 8 forduló óta tartó veretlenségüket. Nagy Dávidék legközelebb október 6-án vasárnap délután fél háromtól a Balassagyarmat együttesét fogadják.

Imrő László: Nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Az első félidőben szép gólokat szereztünk, egyet egy szép kontrából, a másodikat és harmadikat pontrúgás után. A szünetben éreztem, hogy 3-0-s vezetésünk ellenére nem lesz könnyű kiharcolni a győzelmet, mert egy nagyon jó csapat ellen játszottunk, amely igazolta jó hírét. Ha a második félidőben sikerült volna ellenfelünknek az egyenlítés egy szavunk nem lehetett volna, de hősiesen védekezve hoztuk a 3 pontot.

Gerliczki Máté: A mostani volt a 100. bajnoki mérkőzésem a Tiszaújváros kispadján, ennél szebb eredményt is el tudtam volna képzelni. Az első félidőben nem játszottunk jól, semmit sem mutattunk meg magunkból, abból az ötlettel teli játékból, amire képesek vagyunk. Bár a mezőnyben ekkor is fölényben futballoztunk, viszont a gólokat a hazaiak rúgták. A második játékrészben hittünk abban, hogy ha egy gólt lövünk, akkor meg is fordíthatjuk a mérkőzést, és ez majdnem be is jött. Ám az utolsó percben tizenegyest hibáztunk, ezért pont nélkül kellett távozzunk.

A forduló további eredményei:
DVSC II. - Füzesgyarmat 2-3
Balassagyarmat - Hatvan 2-1
DEAC - Jászberény 1-3
Ózd - Cegléd 0-0
Tállya - ESMTK 0-1
Putnok - Eger 4-1
DVTK II. - Gyöngyös 2-2

Következik a 9. forduló
2019. október 6., vasárnap 14:30
ESMTK - Ózd
Cegléd - DEAC
Jászberény - Sényő
Tiszaújváros - Balassagyarmat
Gyöngyös - DVSC II.
Füzesgyarmat - Putnok
Eger - Tállya
Hatvan - DVTK II.