Biba Kitti a Nemzet Szépe

kr kitti 1Kitti nagy pillanata.

Valódi szépségeket keresnek, akik megjelenésükkel, gondolkodásmódjukkal és értékrendjükkel is kiemelkednek. A Nemzet Szépe versenyre idén több mint kétszázan jelentkeztek, a korona a 23 éves, Tiszaújvárosból származó Biba Kitti fejére került, ő képviselheti hazánkat az Abu Dhabi-ban rendezendő világversenyen november végén.

Kitti két évvel ezelőtt már elindult ezen a versenyen, akkor második helyezést ért el. Most úgy gondolta, újra megpróbálja.

- Azért választottam ezt a versenyt - mondta Kitti -, mert a természetességről szól. Nekem fontos volt, hogy olyan versenyen induljak, ahol nem indulhat az, aki bármilyen plasztikai beavatkozáson túlesett. Több mint kétszázan jelentkeztünk, ebből választották ki azt a tíz lányt, aki részt vett a végső megmérettetésen. Volt egy közönségszavazás, majd egy sajtótájékoztató keretében választották ki az első három helyezettet.

- Mi motivált, hogy indulj ezen a versenyen?

- A család és a barátok is közrejátszottak természetesen, de én is régóta szemezgettem már ezzel, hogy jó lenne megpróbálni, tehát is-is.

- Mit keres egy ilyen versenyen a zsűri? Ki a szép?

- A szépség relatív, kinek mi a szép. Mindegy, hogy én annak tartom-e magam, ha a zsűriben olyan emberek ülnek, akik nem így gondolják. Egy ilyen versenyen azért megy a mérlegelés, próbálja magát elhelyezni az ember, nézegeti, hogy ki lehet az első, de rivalizálás egyáltalán nincs. Így, hogy itt a természetesség a legfontosabb, úgy gondolom, a klasszikus szépségeket keresik, aki belsőleg és külsőleg is természetes.

- Mi a következő állomás?

- A Nemzet Szépe szépségverseny a Miss Nation világverseny része, melyet november végén Abu Dhabi-ban húsz ország részvételével rendeznek meg. Addig is élem mindennapjaimat, próbálok nem túlságosan belemerülni ebbe, és természetesnek felfogni, hogy ott leszek. Lelkiekben nem igazán lehet szerintem egy ilyenre felkészülni, testileg pedig annyi, hogy többet edzek.

- Hogy telnek a mindennapok?

- Szombathelyen élek most, ott dolgozom HR-esként, mellette egyetemre járok Sopronba és Budapestre, szóval nem unatkozom.

- Változott valami a verseny óta?

- Nyilván örül az ember egy ilyen sikernek, de nem érzem úgy, hogy megváltoztatott volna bennem bármit is. A család, a barátok nagyon örültek, sok pozitív visszajelzést kaptam, ezek mind nagyon jól esnek.

Fodor Petra