Nemzetközi versenyen az utánpótlás

atA TSC versenyzői a Hungarian Mini Cadet & Cadet Open nemzetközi versenyen balról jobbra: Fónagy-Árva Péter, Fónagy-Árva Zsófia és Köllő Ábel.

17 ország, 253 versenyző, 3 nap, 3 csarnok, 33 asztal. Címszavakban így lehet összefoglalni a január 3-5. között Budapesten megrendezett Hungarian Mini Cadet & Cadet Open nemzetközi asztalitenisz versenyt, amelyen részt vett a Tiszaújvárosi SC három versenyzője, Fónagy-Árva Zsófia, Fónagy-Árva Péter és Köllő Ábel is.

A fiúk csapatversenyében a Fónagy-Árva - Köllő összetételű csapat egészen a nyolcaddöntőig menetelt, ahol a magabiztos vezetés és előny ellenére végül mégis felülkerekedett a bajor tartományi válogatott, így nem sikerült a továbbjutás a legjobb 8 közé.

A lányok csapatversenyében Fónagy-Árva Zsófia Ungureán Dorkával (Ceglédi VSE) indult, és a csoportsikerek után az ő útjukat is a bajor tartományi válogatott első számú csapata próbálta megakadályozni. Gigászi, 2 órás küzdelemben sikerült még őket is felülmúlni, viszont másnapra nagyon elfáradtak a lányok és a nyolcaddöntőt már a szlovákok nyerték.

Az egyéni versenyszámban a fiúk között Fónagy-Árva Péter végzett a legelőkelőbb helyen, de sajnos a sorsolásnál nem kedvezett a szerencse, a nyolcaddöntőben az egyik lehető legkeményebb ellenfelet kapta a verseny későbbi győztese, egy francia versenyző személyében. A sikernek volt realitása, de a győzelem nem sikerült, Péter így végül a 9. helyen fejezte be a küzdelmet. Köllő Ábel feljutott a 32-es főtáblára, ahol egy szlovák védő játékos állította meg.

A lányok egyéni versenyében Fónagy-Árva Zsófia is magabiztosan lépett túl az ellenfelein, a legjobb 16 közé viszont már nem sikerült a továbbjutás, egy osztrák válogatott versenyzővel vívott csatában maradt alul minimális különbséggel.