Év végi rendezvények

 

kr gazdHagyományosan az év végi rendezvényekkel zárult az óév Tiszaújvárosban. Elsőként a szépkorúak karácsonyát tartották meg a Sportcentrumban, majd az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok évértékelője és ünnepi ebédje következett. December 20-án a közalkalmazottak és köztisztviselők ülték körül a karácsonyfát, ahol az év közben ágazati kitüntetésben részesített kollégákat is köszöntötték. Másnap, hagyományosan a kiemelkedő sportteljesítményt nyújtó sportolókat díjazták a Sportgálán. Mindegyik rendezvényen nívós fellépők gondoskodtak a jó hangulatról, és Bráz György volt-, valamint Dr. Fülöp György jelenlegi polgármester egyaránt értékelte az elmúlt évet, s köszöntötte az egybegyűlteket.

A gazdasági társaságok rendezvényén egyebek mellett e gondolatokkal:

- Ebben az évben és az előzőekben is sokat dolgoztunk együtt. Az én értékelésem rövid lesz, mert azt gondolom, hogy 2019-ben is kiválóan teljesített mindenki az önkormányzati gazdasági társaságoknál, a dolgozók, a vezetők, a felügyelőbizottságok, és nélkületek ez a város nem tarthatna itt, és nem lenne olyan, amilyen. Nem tarthatna itt, mert egyrészt szépítitek a várost, melegebbé teszitek - hiszen ilyen tevékenység is van - részt vesztek a munkahelyek biztosításában, és láthatóvá is teszitek mindenki számára, hogy milyen gyönyörű ez a város. A városlakók mondanak erről a tevékenységről is véleményt. Ez történt október 13-án, hiszen, ha nem úgy értékelték volna ezt a munkát, hogy kiváló, akkor nem ez a választási eredmény született volna városunkban. Köszönöm szépen nektek, hogy lehetőséget adtatok arra, hogy folytatódhat az a munka az itt élők érdekében, amit elkezdtünk - mondta Bráz György.

- Tiszaújvárosnak 2020-ban három fontos feladata van - hangsúlyozta Dr. Fülöp György. - Az egyik az, hogy az önkormányzati alkalmazottak bérét érezhető mértékben megemelje. Ez mindnyájukat fogja érinteni. Ebben nagyon elkötelezettek vagyunk a képviselő-testület valamennyi tagjával. Béremelést kell adni, mert azt a munkát, amit önök végeznek, meg kell becsülni. A másik fontos terület, hogy ha valakinek mégis valami problémája adódik az életben, annak tudjunk segítő kezet nyújtani. Ez azt jelenti, hogy a szociális ellátórendszert is meg kell erősíteni. Van egy harmadik nagyon fontos feladat: takarékoskodni kell. Azért, mert az igazi probléma, az igazi nehézség 2021 körül várható. Persze ez nem azt jelenti, hogy önöknek nem lesz munkájuk, vagy nem lesznek beruházások. Lesznek beruházások, csak mindent nagyon megfontoltan fogunk végiggondolni. Tudom, hogy a pénzből sosem elég. Azon fogunk dolgozni, hogy minél inkább anyagi, egzisztenciális biztonságban legyenek, annak érdekében, hogy tényleg csak a munkájukra, a feladataikra tudjanak koncentrálni.