Koronavírussal kapcsolatos videók

Tisztelt Tiszaújvárosiak!

Magyarország kormánya 2021. február 8-tól

ismét veszélyhelyzetet hirdetett ki a koronavírus járvány 

terjedésének megelőzése érdekében.  

Tisztelettel kéjük a lakosságot, hogy a továbbiakban is tanúsítsanak higgadt és fegyelmezett magatartást. Szükség esetén a közösségi média felületein, a Tisza Televízión és a CityApp-on keresztül is tájékoztatjuk a lakosságot az esetleges fejleményekről, intézkedésekről. 

Veszélyhelyzetben meghozott polgármesteri döntések

Veszélyhelyzetben a nemzetiségi önkormányzatok elnökei által meghozott döntések

A https://koronavirus.gov.hu/ oldalon első kézből informálódhatnak a hatósági intézkedésekről, a megelőzéshez szükséges lépésekről és teendőkről a panaszok esetén.

Információs vonalak: 06 80 277 455 vagy 06 80 277 456

 
 


A Tiszaújvárosi Humánszolgáltató Központ tájékoztatója

TISZTELT TISZAÚJVÁROSI LAKOSOK, TISZTELT ÜGYFELEK!

A Tiszaújvárosi Humánszolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Szolgálata ezúton értesíti Önöket, hogy a lakosság egészségének megőrzése érdekében (a koronavírus járványhelyzetre való tekintettel) csak halaszthatatlan okból jelenjenek meg személyesen a szolgálatnál, lehetőség szerint egyeztessenek időpontot telefonon, vagy elektronikus üzenetben tegyék fel kérdéseiket.

Ügyfélfogadási idő:

hétfő: 13-16 óra szerda: 8-12 óra, 13-16.50 óra péntek: 8-12 óra

Telefonos elérhetőségeink: 49/548-187, 49/548-188, 49/548-189, 49/548-224 E-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Jelenleg elérhető szolgáltatásaink:

- tájékoztatás nyújtása szociális, családtámogatási és társadalombiztosítási ellátások formáiról, ügyintézés segítése;

- tanácsadás szociális, mentális, életvezetési, családi-kapcsolati, gyermeknevelési nehézségekben;

- nehéz élethelyzetben élők pénzbeli és természetbeni ellátásokhoz, szociális szolgáltatásokhoz való hozzájutásának megszervezése;

- panasz meghallgatását követően segítségnyújtás a probléma okának feltárásában, szükség esetén továbbjelzés az illetékes hatóságok és szolgáltatók felé;

- komplex családgondozással a családban jelentkező krízis, működési zavarok, illetve konfliktusok megoldásának segítése;

- adósságkezelési tanácsadás nyújtása a közüzemi szolgáltatóknál díjhátralékkal rendelkező egyének és családok számára;

- élelmiszerosztás

Zöld növényi hulladék elszállítása

HIRDETMÉNY

Felhívjuk a település lakosságának figyelmét, hogy a zöldhulladék elszállítását a BMH Nonprofit Kft. Tiszaújvárosban 2021. április 15. napján (csütörtök) kezdi meg.

A zöld növényi hulladékot tartalmazó zsákok és a kötegelt gallyak a szállítási napot megelőző napon 18.00 óra után helyezhetők ki a közterületen az átadási pontra.

Az eddig közterületre kihelyezett zöldhulladékot tartalmazó zsákokat, illetve kötegelt gallyakat kérjük, hogy az ingatlanon belül szíveskedjenek elhelyezni a szállítást megelőző napig.

Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal

A BMH Nonprofit Kft. tájékoztatója

HIRDETMÉNY

A BMH Nonprofit Kft. a koronavírus-járványra való tekintettel, a fertőzésveszély kockázatának csökkentése érdekében,– összhangban a kormányzati intézkedésekkel - 2021. március 8-22. közötti időszakra meghirdetett korlátozó intézkedéseket 2021. március 28-ig meghosszabbítja.

A házhoz menő lomtalanítási szolgáltatás szünetel, az erre az időszakra visszaigazolt lomtalanításokat a szolgáltató későbbi időpontra helyezi át, melyről az érintett ingatlanhasználók értesítést kapnak.

A hulladékudvarok a jelzett időpontig zárva tartanak, a lakossági hulladékok átvétele a hulladékudvarokban átmenetileg szünetel.

A személyes ügyfélszolgálati irodák zárva tartanak, ügyintézésre a 06 21 3500 111 telefonszámon, elektronikusan az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen és postai úton a 3527 Miskolc, Besenyői út 26. levélcímen van lehetőség.

BMH Nonprofit Kft.

DIGITÁLIS MUNKAREND

Tájékoztatjuk a Tisztelt Szülőket, a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola 7.a osztályában kialakult koronavírus-fertőzések miatt 2021.02.22.-2021.02.26. között digitális munkarend elrendelésére került sor.

Gál Benjáminné
igazgató
Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola

RENDKÍVÜLI SZÜNET A TÜNDÉRKERT ÓVODÁBAN

Frissítés: az Oktatási Hivatal 2021. március 4-ig meghosszabbította a rendkívüli szünetet.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Szülőket, hogy több dolgozó koronavírus fertőzése miatt a Tiszaújvárosi Napközi Otthonos Óvoda Tündérkert óvodájában 2021. március 1-ig rendkívüli szünetet rendelt el az Oktatási Hivatal.

Micskiné Bodó Erzsébet 
óvodavezető
Tiszaújvárosi Napközi Otthonos Óvoda

EBÉDEK KISZÁLLÍTÁSA

A Tiszaújvárosi Humánszolgáltató Központ tájékoztatja a szociális étkezést igénybe vevő nyugdíjasokat, hogy az 556/2020. (XII.4.) Kormányrendelet rendelkezései alapján étkeztetés csak kiszállítással biztosítható. Ezért a Tiszaújvárosi Humánszolgáltató Központ és a Tiszaújvárosi Intézményműködtető Központ 2020. december 9-től megszervezte az ebéd lakásra szállítását. Mindazoknak, akik étkeztetésben részesülnek, és továbbra is igénylik a szolgáltatást, hétköznaponként az ebéd ételhordóban kiszállításra kerül. Az ételhordót az intézmény biztosítja. Kérünk mindenkit, hogy délelőtt 10.30-tól amíg meg nem kapja az ebédet, tartózkodjon otthon, hogy munkatársaink át tudják adni az ételt és az üres ételhordót átvegyék. Kérünk mindenkit, hogy az 548-190-es telefonszámon jelezzék, ha változtatni kívánnak az igényeken. A térítési díj fizetés rendje nem változott.

Poropatich Péter
intézményvezető
Tiszaújvárosi Humánszolgáltató Központ

TANÍTÁS NÉLKÜLI MUNKANAPOK

A Hunyadi és Széchenyi iskola vezetői saját hatáskörükben úgy döntöttek, hogy a téli szünetet megelőző héten (a Széchenyiben december 14-18., a Hunyadiban december 15-18. között) tanítás nélküli munkanapokat rendelnek el. A pedagógus és tanulói hiányzások mértéke nem éri el azt a szintet, hogy az Operatív Törzs rendkívüli szünetet vagy digitális munkarendre való átállást rendeljen el, ezért az intézményvezetők a tanítás nélküli munkanapok átcsoportosításával kívánják elősegíteni a koronavírus-fertőzés terjedésének lassítását városunkban.

DIGITÁLIS MUNKAREND A KAZINCZY ISKOLÁBAN

Tájékoztatom a Tisztelt Szülőket, hogy több tanuló és kolléga pozitív COVID tesztje következtében az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2020. december 07-től 2020. december 13-ig (hétfőtől vasárnapig) iskolánk minden osztályának tantermen kívüli digitális munkarendet rendelt el. A tanórák a tavaszi időszakhoz hasonlóan a TEAMS felületen órarend szerint lesznek megtartva. 2020. december 14-től (hétfő) az aktuális helyzettől függően az oktatás normál tanrend szerint folytatódik vagy meghosszabbodik a digitális tanrend. Az iskola szükség esetén ügyeletet biztosít azoknak a tanulóknak, akiknek a felügyeletét a szülők nem tudják megoldani.

Makkainé Chmara Marianna
igazgató
Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola

JÁRVÁNYÜGYI MEGFIGYELÉS ALATT A NAPSUGÁR BÖLCSŐDE ÖTÖS PAVILONJA

Tájékoztatjuk a Tisztelt Szülőket, hogy egy bölcsődei gondozónő Covid-19 fertőzöttsége miatt a BAZ Megyei Kormányhivatal Mezőkövesdi Járási Hivatala december 4-ig járványügyi megfigyelés alá helyezte a Napsugár Bölcsőde ötös pavilonját. Az intézmény természetesen elvégezte a helyiségek szaJkszerű fertőtlenítését.

Poropatich Péter
intézményvezető
Tiszaújvárosi Humánszolgáltató Központ

RENDKÍVÜLI SZÜNET A SZIVÁRVÁNY ÓVODÁBAN

Frissítés: újabb pozitív teszteredmény miatt 2020. november 27-ig hosszabbítottuk meg a rendkívüli szünetet a Szivárvány Óvodában.

Figyelembe véve az eddigi teszteredményeket, a gyermekek és a dolgozók biztonsága érdekében 2020.11.18 – 2020.11.25-ig a Tiszaújvárosi Napközi Otthonos Óvoda Szivárvány épületében rendkívüli szünetet rendeltünk el. A leírtakra tekintettel ezért tisztelettel kérjük Önöket, hogy ezen időszak alatt, aki csak teheti, tartsa otthon a gyermekét. Azokat a gyermekeket, akik esetében az otthoni elhelyezést nem tudják biztosítani, a Bóbita óvoda (3580 Tiszaújváros, Kazinczy út 1.sz.) 1. sz. csoportjában fogadjuk, az ott dolgozó alkalmazottak felügyelete mellett. A rendkívüli szünet ideje alatt az óvónők a tavasszal megszokott rend szerint online tartják a kapcsolatot a gyerekekkel.

Micskiné Bodó Erzsébet 
óvodavezető
Tiszaújvárosi Napközi Otthonos Óvoda

Szivárvány óvoda

Tájékoztatjuk a Tisztelt Szülőket, hogy a Szivárvány óvodában az utóbbi pár napban minden elővigyázatosság ellenére, több mint tíz óvodai dolgozó betegedett meg. Mindannyian lázasak, gyengék, felső légúti megbetegedéseket, illetve covid tüneteket mutatnak. A vezetés a vasárnapi nap folyamán sorra kapta az alkalmazottaktól az értesítéseket, hogy hétfőtől nem tudnak jönni dolgozni. Sajnos a gyerekek ellátása így egyre bizonytalanabbá válik.
Tisztelettel kérjük Önöket, hogy aki csak tudja, néhány napig (egyelőre ezen a héten), tartsa otthon a gyermekét mindannyiunk egészsége érdekében.
A kérésünk célja az, hogy a Szivárvány óvodában megállítsuk a vírus terjedését. Ennek érdekében fertőtlenítjük a teljes óvodai épületet, valamint a hétfői nap folyamán leteszteljük az alkalmazottakat.
Mindazon gyermekeknek, akiknek az otthoni ellátását nem tudják megoldani, ügyeletet biztosítunk a Szivárvány óvodában.
Megértő támogatásukat előre is köszönjük!
 
Micskiné Bodó Erzsébet
óvodavezető
Tiszaújvárosi Napközi Otthonos Óvoda

INFORMÁCIÓK A 2020 NOVEMBER 11-ÉN ÉLETBE LÉPŐ KORMÁNYRENDELETTEL KAPCSOLATBAN

Magyarország Kormánya 2020. november 4. napjától a koronavírus világjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki.  Az Országgyűlés a koronavírus-világjárvány második hulláma elleni védekezésről szóló 2020. évi CIX. törvényben felhatalmazta a Kormányt, hogy a veszélyhelyzettel összefüggésben meghozott kormányrendeletek hatályát 90 nappal meghosszabbítsa.

Magyarország Kormányának 484/2020. (XI.10.) számú rendelete alapján 2020. november 11-től számos, az életünk szinte minden területét befolyásoló korlátozó intézkedés lép életbe. Az alábbiakban összefoglaltuk Önöknek a legfontosabb általános szabályokat (melyek hazánk minden településére érvényesek), illetve az ezek alapján meghozott tiszaújvárosi intézkedéseket.

A 484/2020. (XI.10.) számú rendelet teljes tartalma az alábbi linken érhető el: https://magyarkozlony.hu/

Általános intézkedések:

 • Este 8 és reggel 5 óra között kijárási tilalom lép életbe (az idevonatkozó kivételeket lásd a rendelet 3. §-ban)
 • A maszkviselésre vonatkozó korábban bevezetett szabályok továbbra is érvényben maradnak: üzletekben, tömegközlekedési eszközökön stb. kötelező a szájmaszk viselése.
 • Tilos minden gyülekezés a nyilvános helyeken, közterületeken
 • Elmaradnak a rendezvények (kulturális, sport-, és magánrendezvények, karácsonyi vásár stb.).
 • A sportesemények zárt kapuk mellett tarthatók meg.
 • Az éttermekben csak elviteles kiszolgálás működik.
 • Az üzletek – a gyógyszertárakat és benzinkutakat kivéve – este 7 órakor bezárnak.
 • Az egyéni szabadtéri sportolás engedélyezett.
 • Tilos a szabadidő létesítmények használata (fitnesztermek, uszodák, könyvtárak stb.)
 • A középiskola 9. osztályától digitális tanrend lép életbe (a bölcsődék, óvodák, általános iskolák a megszokott rend szerint működnek).
 • Magán és családi rendezvények maximum 10 fő részvételével tarthatók meg.
 • A temetéseken maximum 50 fő vehet részt.
 • Az esküvők csak lakodalom nélkül tarthatók meg.
Bővebben ...

RENDKÍVÜLI SZÜNET A SZEDERINDA ÓVODÁBAN

Tájékoztatom a Tisztel Szülőket, hogy 2 alkalmazott igazolt koronavírus fertőzése, egy további dolgozó családi érintettsége, valamint további egy fő folyamatban lévő tesztelése miatt az Oktatási Hivatal 2020.11.09 - 2011.11.13. között rendkívüli szünetet rendelt el a Szederinda Óvodában. Kérem Önöket, hogy a rendkívüli szünet időtartama alatt, aki csak teheti tartsa otthon a gyermekét. Amennyiben az otthoni elhelyezés semmilyen módon nem megoldható, kérem, jelezze az intézményvezető felé. 
Az intézmény előreláthatólag 2020.11.16-án újra tudja fogadni a gyermekeket.

Megértésüket köszönöm!

Micskiné Bodó Erzsébet
óvodavezető
Tiszaújvárosi Napközi Otthonos Óvoda

ÚJRA MŰKÖDIK A LABOR ÉS A SEBÉSZET

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy 2020.11.09-től a laboratórium és a sebészet újra fogadja a betegeket.
Időpont egyeztetés a laborba 13-15 óráig, a 06-49-544-607 számon lehetséges.
A 36 hetes kismamák a védőnőjüknél kérjenek időpontot.
Nagyné Kántor Judit
főigazgató
Tiszaújváros Városi Rendelőintézet

SZÜNETEL AZ ELLÁTÁS A TÜDŐGYÓGYÁSZATON

Tisztelt Lakosok!
 
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal utasítása alapján a Tüdőgyógyász Főorvos Asszony Covid ellátó helyre került átvezénylésre, ezért az ellátási területhez tartozó betegek ellátására HATÁROZATLAN időre a Mezőkövesdi Városi Önkormányzat Rendelőintézetét jelölték ki. (Cím: 3400 Mezőkövesd, Mátyás király u. 75. Telefon: 06-49/411-444, 505-300).
 
Kérjük szíves türelmüket és megértésüket!
 
Nagyné Kántor Judit
főigazgató
Tiszaújváros Városi Rendelőintézet

ONLINE KAPCSOLATTARTÁS A GONDOZOTTAKKAL AZ "EZÜSTHÍD” GONDOZÓHÁZBAN ÉS IDŐSEK OTTHONÁBAN

Tisztelt Hozzátartozók!

Tájékoztatom Önöket, hogy az „Ezüsthíd” Gondozóházban és Idősek Otthonában segítve az intézményben lakó idősekkel történő kapcsolattartást az online kapcsolatfelvétel tárgyi feltételeinek kialakítása befejeződött. Az épületben Wifi hálózat került kiépítésre, így az ellátottak részére a telefonon történő kommunikáció mellett video chatre is lehetőség nyílik. Azok az idősek, akik rendelkeznek okos készülékkel a saját készülékükön keresztül ingyenesen is kommunikálhatnak a hozzátartozóikkal és ismerőseikkel, akiknek nem áll rendelkezésére az okos készülék, azok számára az intézmény biztosítja a videohívás lehetőségét laptop használatával az alábbiak szerint:

 1. A Hozzátartozó jelölje meg a Facebook oldalon ismerősként az intézményt, mely a Gondozóház Ezüsthíd profil néven szerepel.
 2. A jelölést az intézmény munkatársai fogadják, így létrehozásra kerül a kapcsolat.
 3. Kommunikálni a Messenger chat oldalán keresztül lehet. A kapcsolatfelvételt a szociális munkatársak segítik meghatározott időpontban. Időpontot egyeztetni a 06 49/548 206 számon keresztül a szociális munkatársakat keresve, vagy közvetlenül 06 49/548 210, 06 49/548 259 és a 06 49/548-293 telefonszámon lehet. A beszélgetés kezdeményezése hétfőtől péntekig 9.00 és 15.00 óra között délelőtti és délutáni időpontokban is lehetséges. Egy videohívás javasolt időtartama 15 perc.
 4. A videohívás fogadását az idős számára a szociális munkatársak segítik az ellátást igénybe vevő saját szobájában, vagy bizalmas beszélgetésre kijelölt helyiségben is lehetőség van.
 5. Az előjegyzés időpontjai és a beszélgetések időtartamának javasolt hossza a felmért igényektől függően változhat. Az intézmény célja, hogy a beszélgetések torlódása elkerülhető legyen és miden ellátást igénybe vevő és hozzátartozója lehetőséget kapjon a kapcsolatteremtésre.

Poropatich Péter
intézményvezető

2020.10.29-TŐL ÚJRA NYITVA A NAPSUGÁR BÖLCSŐDE

Tájékoztatjuk a „Napsugár” Bölcsődébe járó gyermekek szüleit, hogy az intézményben gyorszteszttel ellenőriztünk minden dolgozót, pozitív eset nem volt. A bölcsődében fertőtlenítő nagytakarítást végeztünk. Csütörtökön reggeltől fogadjuk a gyermekeket az intézménybe.

Kérjük a Tisztelt Szülőket, hogy csak egészséges gyermekeket hozzanak a bölcsődébe.

Poropatich Péter
intézményvezető

SZÜNETEL AZ ELLÁTÁS A LABORBAN ÉS A SEBÉSZETEN

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a koronavírus okozta dolgozói megbetegedések miatt ideiglesen szünetel az ellátás a laboratóriumban, valamint a sebészeten. A labor tekintetében a rendelő munkatársai valamennyi időponttal rendelkező pácienst tájékoztatnak a változásról, szükséges esetben pedig  a mezőkövesdi rendelőintézet laborja végzi az ellátást. A sebészeten akut betegek ellátása nem történik, a kötözésre visszarendelt betegeket pedig szintén értesítik, az ő ellátásuk egy új időpont egyeztetése után történik.

Nagyné Kántor Judit
főigazgató
Tiszaújváros Városi Rendelőinézet