A köznevelési intézményekre vonatkozó intézkedések

A miniszterelnök tegnap, 2020. március 13-án 21:15 órakor tett tájékoztatása szerint, 2020. március 16-tól az általános iskolákban és a középiskolákban tantermen kívüli, digitális munkarend lép életbe, a tanulók az oktatási intézményeket nem látogathatják. Ugyan a kormányfő az óvodákról, bölcsődékről nem tett említést, de jelen állás szerint, úgy ítéljük meg, hogy akkor járunk el felelősségteljesen, ha gondolunk ezekre a gyermekekre is, és biztonsági óvintézkedéseket hozunk a gyermekek és családjaik, valamint az óvodai alkalmazottak érdekében is.

A rendkívüli helyzetre tekintettel, azzal a kéréssel fordulunk a Tiszaújvárosi Napközi Otthonos Óvodába, valamint a Tiszaújvárosi Humánszolgáltató Központ Napsugár Bölcsődéjébe járó gyermekek szüleihez, hogy aki csak teheti, 2020. március 16-tól, azaz hétfőtől maradjon otthon óvodás, illetve bölcsődés gyermekével. Tudjuk és megértjük, hogy a kialakult helyzet megoldása sok család számára nehézséget okoz, de mindannyiunk közös felelőssége a Magyarországon kialakult helyzet megoldása, a koronavírus okozta fertőzések minimálisra csökkentése.

Azon gyermekeket, akiknek a szülei az elhelyezésüket az idő rövidsége miatt nem tudják megoldani, hétfőn még fogadják abban az óvodai épületben és bölcsődei épületben, ahová a gyermekek jelenleg is járnak, ám keddtől szándékunkban áll az óvodai épületek és a bölcsőde bizonytalan ideig történő bezárása.

A gyermekek közétkeztetésének megnyugtató megoldása érdekében várjuk a Kormány erre vonatkozó aktuális intézkedéseit, melyek várhatóan ma, vagy holnap megjelennek.

Dr. Juhos Szabolcs
jegyző
Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal