Hatósági házi karantén

Tájékoztatom Önöket, hogy ma délután Olaszországból érkezik haza városunk egyik lakosa, aki a jelenleg érvényben lévő előírásokat betartva, önként tájékoztatta erről az illetékes szerveket. A magyar határ átlépésekor egészségügyi vizsgálaton esett át, melynek során nem merült fel a fertőzés gyanúja. Ennek megfelelően az illető köteles alávetni magát egy 14 napos hatósági házi karanténnak tiszaújvárosi otthonában.
A hatósági házi karanténra kötelezett személy a járványügyi megfigyelés időtartama alatt otthonában köteles tartózkodni, azt nem hagyhatja el. Otthonában vendéget nem fogadhat. Köteles saját használati tárgyait, háztartási eszközöket, használni, azokat otthonában tisztítani és tárolni. Légúti tünetek (pl. láz, köhögés, légszomj) megjelenése esetén köteles azonnal a háziorvost vagy ügyeletes orvost telefonon értesíteni és a tőle kapott utasításoknak megfelelően eljárni.

Szeretném megnyugtatni Önöket, hogy ez az eset semmilyen módon nem veszélyezteti a városlakókat, a délelőtt folyamán egyeztettem az illetővel, aki megerősített abban, hogy betartja az előírt óvintézkedéseket.

Dr. Fülöp György 
polgármester