Korlátozott ellátás a Rendelőintézetben

Tisztelt Betegeink!

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az alábbi azonnali intézkedések megtételére felszólító utasítást hozta:

„A koronavírus pandémia miatt soron kívül az alábbi intézkedéseket rendelem el:
A mai nap folyamán gondoskodjon arról, hogy az Ön által vezetett intézmény összes olyan betege megkapja az értesítést arról, hogy a 2020.03.16-tól tervezett egészségügyi ellátása
csak akkor kerül elvégzésre, ha arra sürgős szükség miatt (életveszély, vagy tartós egészségkárosodás elkerülése) kerül sor. Kérem, minden előjegyzett betegük számára ezt a tájékoztatást személyre szabottan juttassák el, ezt az információt elektronikus csatornáikon keresztül is osszák meg betegeikkel. A holnapi nap folyamán gondoskodjanak arról, hogy mindezek ellenére az intézményükbe érkező betegek megfelelő tájékoztatást kapjanak.

2020.03.15. Prof. Dr. Horváth Ildikó – államtitkár és Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter”

A fenti elrendelés értelmében az előjegyzett betegeket SMS-ben értesítettük és tájékoztatókat függesztettünk ki az ajtókra, valamint a CityApp felületre és a www.rendelointezet.tiszaujvaros.hu oldalon.

Ezen idő alatt a szakrendelőben, valamint a Fiziko- és balneoterápiás részlegen a betegellátás szünetel. A sebészeti rendelő a töréssel, vérzéssel érkező betegeket fogadja, a mentő megérkezéséig a szükséges ellátásokat elvégzi.

A fogászati alapellátók készenléti beosztás szerint, váltva, kizárólag a területi ellátási kötelezettségükbe tartozó, fogfájdalommal érkező betegeket fájdalomcsillapítás céljából
fogadják. Egyéb, fájdalommal nem járó, nem a sürgősség kategóriájába tartozó betegeket a fertőzés tovább terjedésének megakadályozása érdekében nem fogadnak.

Felnőtt háziorvosi ellátás:
A különleges jogrend ideje alatt a stabil állapotú, krónikus betegségben szenvedők elfogyóban lévő gyógyszereik pótlását TELEFONON kérjék a háziorvosuktól, aki a „felhőbe” felteszi a receptet és onnan az Önök TAJ számának az ismeretében személyazonosságuk igazolása mellett bárki kiválthatja.

Amennyiben a szakorvosi javaslat jár le a különleges jogrend ideje alatt, szintén a HÁZIORVOSAIKAT HÍVJÁK TELEFONON, akik ideiglenesen jogosultságot kaptak arra, hogy a szakorvos által előzetesen kiállított szakorvosi javaslatokat meghosszabbítsák. Ez a lehetőség a különleges jogrend lejártát követő 90 napig érvényben lesz!

A tartósan keresőképtelen állományban lévők ezen idő alatt mentességet kaptak az alól, hogy kéthetente táppénzük meghosszabbítása miatt személyesen felkeressék a háziorvosukat (vagy a táppénzelésüket végző szakorvost). Szintén elég, ha TELEFONON jelentkeznek a háziorvosoknál.

A receptek, táppénzes papír és szakorvosi javaslat ezen könnyített eljárásrend szerinti beszerzését kizárólag az Önöket ismerő háziorvos végezheti, mert ő ismeri Önöket, az „ügyüket” a betegségüket. Kérem, hogy ezek miatt az orvosi ügyeletet NE keressék, mert ők nem jogosultak a fenti módokon eljárni!

A házi gyermekorvosok esetében telefonos tájékoztatáskérés céljából
- Dr. Gyimes Zsófiát –06-30-299-3667, és
- Dr. Regéczy Zoltánt –06-20-936-8780; 06-70-391-8994

Rendelés hétköznaponként: 8:00 –10:00 és 13:00 –15:00 óráig.

Kérem megértésüket és segítő együttműködésüket!

Nagyné Kántor Judit
főigazgató