Tisztelt TRIATLON NAGYHÉT SZERVEZŐK, TISZAÚJVÁROS, TISZAÚJVÁROSI RENDŐRSÉG!
Az igen nagyszabású és remek nagyhét rendezése csodálatos! De sajnos visszatérő nagy probléma, hogy a nagyhét alatt az ingyenes rendezvények vonzák a csőcseléket IS!
Nincs köntörfalazás, ezek többnyire közeli falvakból jött cigányok és rendszerint a kroki, tiszatv, tér, sajóáruház oldala a területük. És viselkedésük, modoruk, igencsak elijesztik a városi érdeklődők jó részét.
Sok-sok történetet hallunk ott késelésről, napi szintű a lopás, vagy lopás kísérlet. Jómagam nem merek a gyerekeimmel arra sétálni. (gyermekeim miatt)
Ilyen rendezvény megerősített biztonságot követel, amit nyílván meg is tettek. Mind bérelt biztonsági őrökkel, mind a helyi hatósággal!
De kérdem én Tisztel Kalapos urat:
Nyílván igen fontos szerepet játszik a védelemben és bűnmegelőzésben a létszám.
De olyan nagy feladat lenne 3-4 tekintélyt parancsoló gyalogos rendőrt "odaállítani" az említett helyre ?
(Esetleg 1-2 aki sétál gat is körbe-körbe, mert én sajnos nem találkoztam 1-el sem

)
Vagy nem lehet ilyenkor közeli (akár miskolci) rendőrség segítségét kérni nyomatéknak ?
A rendezvények esti órájában pl. megbüntettek a rendőrök, kiégett lámpám miatt. TERMÉSZETESEN JOGOSAN!
Biztos hogy most ez a legfontosabb feladata ilyenkor a rendőrségnek ?