Munkahelyi olimpia

Közel 500 résztvevője volt 1982 augusztusának végén annak a sportversenynek, melyet Leninvárosban rendeztek. Erről a Borsodi Vegyész számolt be.

„Fanfárok hangjával kezdődött meg vasárnap, augusztus 29-én a munkahelyi olimpia megyei döntője. A megjelent politikai, társadalmi és sportvezetők nevében Fülöp István az SZMT tisztségviselője köszöntötte a közel ötszáz résztvevőt, majd ezt követően Hegedüs György, a Leninvárosi Tanács elnöke nyitotta meg az eseményt.”

Síkfutás, távolugrás, súlylökés, de volt férfi és női röplabda, kézilabda és kispályás labdarúgás is.

„A késő délutánba nyúló sportrendezvény eredményeit Huri Sándor, a megyei TSH helyettes vezetője foglalta össze, aki elismerését fejezte ki a nagyszerű feltételek megteremtéséért a helyi vezetőknek, a lelkes küzdőképességért pedig a területi sportvezetőknek.”

De nem Leninváros volt az egyetlen, ahol ilyen sporteseményt rendeztek.

„Az országos sportnapok keretében a munkahelyi olimpia rendezvényein Borsod megyében közel 13 ezren vettek részt, s ez önmagában is jelentős teljesítmény. A helyi és területi döntőket öt körzetben bonyolították le.”

Visszatérve a megyei döntőre, Leninváros kiemelkedően teljesített. A 100 és 200 méteres női síkfutásban is itthon maradt az elsőség, és súlyemelésben és távolugrásban sem találtak legyőzőre a leninvárosi hölgyek.

Ami a csapatsportokat illeti, a kispályás labdarúgásban a Diósgyőr után a második helyet csípték el a leninvárosi fiúk.

A jövő héten 1981. 36. hetéből szemlézgetünk.

borza