Fórum a Király közben és a szelfipontnál

utcafórum1Zöldövezet a Király közben, ahol kondipark épült és megújult a játszótér is.

A Király közi játszótéren Molnár István, a tiszaújvárosi szelfipontnál Vendlerné Polyák Ilona képviselő tartott utcafórumot múlt szerdán. A helyszín és az időpontválasztás tökéletes volt, hiszen késő délután iskola, óvoda, munka után sokan vannak itt. Most is erre számítottak a fórumok szervezői, ám a tökéletes időzítésnek „betett” az eső.

Aki akart jött és kérdezett. Kérdezett, beszélgetett, dicsért, javaslatot tett. Szabóné egy egész kérés-csokrot hozott Molnár István alpolgármesternek, a városrész képviselőjének.

- A Lidlnél lévő rögzített padok meglazult csavarjait jó lenne kicserélni, némelyikre már a festés is ráfér - kezdi, majd sorolja tovább. - Szeretnénk, ha a Szivárvány óvoda mögötti parkolóban megigazítanák a belógó faágakat, jó lenne ivókút minden játszótérre, és a József Attila úti lakók szeretnék, ha lenne a mi utcánkon is karácsonyi díszkivilágítás - mondja, miközben a képviselő jegyzetel.

- Húsz éve itt lakom, ismernek az emberek, és én is az ő problémáikat. Sokszor megkeresnek, hogy tudnék-e segíteni, ezt és azt elintézni, de nemcsak gondokkal, hanem jó észrevételekkel és javaslatokkal is. Az én körzetem javarészt a Kertváros, ebből adódóan itt egészen más problémák vannak. Az egyik, ami problémát okoz, az a zöldhulladék elszállítása, ami korábban hetente volt, de miután állami kézbe került, kéthetente van, sűrűn levelezünk is ezért a BMH-val. A másik, amire sokan panaszkodnak, a gyorshajtás, hiszen ez egy lakó-pihenő övezet, ahol sokszor a megengedettnél gyorsabban hajtanak az autók, itt például táblákat cseréltettünk, most 30-as sebességkorlátozó tábla került ki. Ha beljebb megyünk a panelek közé, szépen felújítottuk a szánkózó dombot, megújult a játszótér, ledes világítással, ami jó lenne, ha az egész városban lenne, de mindez forrás függvénye. A Lidlnél, a Lévay-Örösi út kereszteződésben körforgalmat tervezünk kialakítani, a hatóságok a terveket el is fogadták, a közvilágítás tervezése is feladat, ha a költségvetés engedi, ez is elindulhat - mondja a képviselő.

Egy másik arc, egy másik helyszín. Vendlerné Polyák Ilonával, az 5. választókerület képviselőjével a szelfipontnál lehetett találkozni.

- Húsz éve állok a városlakók szolgálatában, ez az ötödik ciklus, és mindig bizalmat kapok a városlakóktól - mondja a képviselő asszony. - Szeretem nagyon ezt a megbízatást, szeretem a várost, örülök, ha fejlődik, és ezért én is mindent megteszek, hisz ez a feladatom. Az emberek itt mindig is aktívak voltak, hozzám is bátran jönnek, szólnak, ha nem tetszik nekik valami, kérnek, ha szükségük van rá. Nemcsak az én választókörzetemből keresnek meg, hanem máshonnan is, szívesen állok rendelkezésre, bármilyen feladat elvégzésre kérnek fel. Van úgy, hogy a háromperces bolti vásárlás 3 órásra sikeredik, mert megállítanak, én pedig segítek, mert bizalmat szavaztak, és én is szeretnék bizonyítani, hogy alkalmas vagyok, voltam és leszek erre a feladatra.

Mostanában nagyon sokan keresnek meg megélhetési problémákkal, szociálisan érzékeny vagyok, belül is ezt érzem, hogy segítenem kell, és ez nemcsak egy elintézendő képviselői feladat. A napokban egy nehéz körülmények között élő becsületes, de bátortalan ember fordult hozzám segítséget kérve, bátorítottam és bekísértem a polgármesteri hivatalba. Ami a várost illeti, sok mindent megvalósítottunk ebben a körzetben is, többek között a Szent István úti felújításokra gondolok, utak, járdák, parkolók kialakítására, megújult a játszótér, a park, szebb, komfortosabb lett a környezet, remélhetőleg a lakók megelégedésére.

berta