Koronavírussal kapcsolatos videók

Tisztelt Tiszaújvárosiak!

Magyarország kormánya 2021. február 8-tól

ismét veszélyhelyzetet hirdetett ki a koronavírus járvány 

terjedésének megelőzése érdekében.  

Tisztelettel kéjük a lakosságot, hogy a továbbiakban is tanúsítsanak higgadt és fegyelmezett magatartást. Szükség esetén a közösségi média felületein, a Tisza Televízión és a CityApp-on keresztül is tájékoztatjuk a lakosságot az esetleges fejleményekről, intézkedésekről. 

Veszélyhelyzetben meghozott polgármesteri döntések

Veszélyhelyzetben a nemzetiségi önkormányzatok elnökei által meghozott döntések

A https://koronavirus.gov.hu/ oldalon első kézből informálódhatnak a hatósági intézkedésekről, a megelőzéshez szükséges lépésekről és teendőkről a panaszok esetén.

Információs vonalak: 06 80 277 455 vagy 06 80 277 456

 
 


Oltási Akcióhét program folytatódik

Tájékoztatjuk Önöket, hogy központi rendelkezésre az Oltási Akcióhét program folytatódik, tehát 2021.11.29. - 2021.12.03. közti időszakban is az oltakozni vágyókat fogadja a Tiszaújváros Városi Rendelőintézet Fiziko- és Balneoterápiás részlege.

A részleteket az alábbi linken olvashatják: Minden fontos az Oltási akcióhétről

Az Akcióhét ideje alatt az oltások előzetes regisztráció nélkül IS, és előzetes regisztrációval is felvehetők a Rendelőintézet Fiziko-, és balneoterápiás részlegén l (Teleki Blanka út 2., az új szálloda mellett).

Előzetes regisztrációra az alábbi webhelyen van lehetőség: időpontfoglalás

AKI 2. VAGY 3. OLTÁSRA JÖN, FELTÉTLENÜL HOZZA MAGÁVAL A PAPÍR ALAPÚ OLTÁSI IGAZOLÁSÁT IS!

Bővebben ...

Oltási Akcióhét

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Tiszaújváros Városi Rendelőintézet 2021.11.22. - 2021.11.26.ig terjedő időszakban megszervezett "Oltási Akcióhét"-ben részt vesz.

A részleteket az alábbi linken olvashatják: oltási akcióhét

Az Akcióhét ideje alatt az oltásokat előzetes regisztráció nélkül a Rendelőintézet Fiziko-, és balneoterápiás részlegén lehet felvenni (Teleki Blanka út 2., az új szálloda mellett).

Oltási idő: Hétfőtől - Péntekig minden nap 8.00 - 14.00 óráig.

Bővebben ...

Online időpontfoglalás Pfizer oltásra

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy központi utasításra 2021.05.26. (szerda) "Pfizer oltási nap" elmarad.
A 05.21. (mai) és 05.25. (kedd) napokon a már regisztrált lakosokat fogadjuk előjegyzési időpontjukban.

Megnyit a Tisza úti vásár

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Tisza úti vásár újra megnyit. A következő vásár időpontja 2021. május 14. (péntek).
A vásár területén a szájmaszk használata kötelező!

Megváltozott nyitvatartás a Tiszaújvárosi Művelődési Központban

Tisztelt Érdeklődők!

A Tiszaújvárosi Művelődési Központ és Könyvtár 2021. május 4-től megváltozott nyitvatartással, a 194/2021. (IV. 26.) kormányrendeletnek megfelelően védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára újra látogatható. 18 éven aluli látogatók csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kísérővel léphetnek be.

A védettségi igazolvány és a személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány (személyi igazolvány, útlevél, vezetői engedély) bemutatása kötelező. A maszk viselése minden intézményegységben továbbra is kötelező!

A nyitvatartásról az intézmény elérhetőségein tájékozódhatnak.

Együttműködésüket köszönjük!

A Derkovits Művelődési Központ, a Tiszaszederkényi Művelődési Ház és a Városi Kiállítóterem 2021. május 4-től érvényes nyitvatartása:

Derkovits Művelődési Központ
hétfő – péntek: 8.00 – 20.00 óra
szombat: ZÁRVA

Tiszaszederkényi Művelődési Ház
hétfő: ZÁRVA
kedd: 12.00 – 18.00 óra
szerda: 12.00 – 16.00 óra
csütörtök: 12.00 – 18.00 óra
péntek: 8.00 – 16.00 óra
szombat: ZÁRVA

Városi Kiállítóterem
hétfő – péntek: 10.00 – 18.00 óra

Látogatási rend módosítása az "Ezüsthíd" Gondozóházban és Idősek Otthonában

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Országos Tisztifőorvos 2021. április 29-én kiadott 25710-1/2021/EÜIG határozata alapján a bentlakásos szolgáltatást nyújtó szociális intézményekben a látogatási és intézményelhagyási tilalom visszavonásra került. A határozat és az érvényben lévő eljárásrend alapján az „Ezüsthíd” Gondozóház és Idősek Otthona nyitvatartási időben, azaz a hét minden napján reggel 09:00 órától este 19:00-ig az alábbi szabályok betartása mellett látogatható:

  1. Az ellátást igénybe vevő idős személyeket csak az az egészséges, fertőző betegség jeleit nem mutató hozzátartozó látogathatja, akinek a látogatás időpontjában mért testhője nem haladja meg a 37,5 C fokot.
  2. Személyes látogatásra jelentkezni előzetes időpont egyeztetés alapján a 06 49/548-206 telefonszámon lehet.
  3. A látogatás a védettségi igazolvánnyal rendelkező személy, továbbá az általa felügyelt 18 év alatti személy részére látogatásra kijelölt helyiségekben biztosítható. A hozzátartozó a látogatáshoz való jogosultság igazolása érdekében köteles az intézmény portáján a védettségi igazolványát bemutatni.
  4. A védettségi igazolvánnyal nem rendelkező hozzátartozónak látogatni csak az arra kijelölt plexifallal ellátott helyiségben, a látogató személyek számának korlátozásával és maximum 30 percig engedélyezett.
  5. A látogatónak az intézménybe történő belépéskor a kezét a bejáratnál elhelyezett alkoholos kézfertőtlenítő szerrel alaposan fertőtleníteni szükséges. A látogatás ideje alatt az intézményben az idősek egészségének védelme érdekében a szájmaszk és lábzsák viselése kötelező, mely védőfelszerelést az intézmény biztosít.
  6. Előzetes egyeztetés hiányában a látogatás érkezési sorrendben történik melyre várakozni az épület előtt lehetséges!
  7. Végstádiumú beteg látogatását az óvintézkedések betartása mellett időkorlát nélkül biztosítja az intézmény.

Poropatich Péter
intézményvezető
Tiszaújvárosi Humánszolgáltató Központ

BMH Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatok újranyitása

A BMH Nonprofit Kft., mint Borsod-Abaúj-Zemplén megye hulladékgazdálkodási közszolgáltatója az alábbiakról ad tájékoztatást.

A szolgáltatási területen található ügyfélszolgálatok 2021. április 19-től a megszokott nyitvatartási rend szerint újra elérhetőek, illetve ugyanezen időponttól a lomtalanítás megrendelése ismét elérhető lesz.

Az ügyfélszolgálatok nyitvatartási rendje a www.bmhnonprofit.hu oldalon érhető el.

Kérjük a korábban megrendelt, de a járványügyi intézkedések miatt felfüggesztett lomtalanítások végrehajtásának pontos időpontja miatt kollégáinkkal az új időpont egyeztetését kezdeményezni szíveskedjenek.

Bővebben ...

A Tiszaújvárosi Humánszolgáltató Központ tájékoztatója

TISZTELT TISZAÚJVÁROSI LAKOSOK, TISZTELT ÜGYFELEK!

A Tiszaújvárosi Humánszolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Szolgálata ezúton értesíti Önöket, hogy a lakosság egészségének megőrzése érdekében (a koronavírus járványhelyzetre való tekintettel) csak halaszthatatlan okból jelenjenek meg személyesen a szolgálatnál, lehetőség szerint egyeztessenek időpontot telefonon, vagy elektronikus üzenetben tegyék fel kérdéseiket.

Ügyfélfogadási idő:

hétfő: 13-16 óra szerda: 8-12 óra, 13-16.50 óra péntek: 8-12 óra

Telefonos elérhetőségeink: 49/548-187, 49/548-188, 49/548-189, 49/548-224 E-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Jelenleg elérhető szolgáltatásaink:

- tájékoztatás nyújtása szociális, családtámogatási és társadalombiztosítási ellátások formáiról, ügyintézés segítése;

- tanácsadás szociális, mentális, életvezetési, családi-kapcsolati, gyermeknevelési nehézségekben;

- nehéz élethelyzetben élők pénzbeli és természetbeni ellátásokhoz, szociális szolgáltatásokhoz való hozzájutásának megszervezése;

- panasz meghallgatását követően segítségnyújtás a probléma okának feltárásában, szükség esetén továbbjelzés az illetékes hatóságok és szolgáltatók felé;

- komplex családgondozással a családban jelentkező krízis, működési zavarok, illetve konfliktusok megoldásának segítése;

- adósságkezelési tanácsadás nyújtása a közüzemi szolgáltatóknál díjhátralékkal rendelkező egyének és családok számára;

- élelmiszerosztás

Zöld növényi hulladék elszállítása

HIRDETMÉNY

Felhívjuk a település lakosságának figyelmét, hogy a zöldhulladék elszállítását a BMH Nonprofit Kft. Tiszaújvárosban 2021. április 15. napján (csütörtök) kezdi meg.

A zöld növényi hulladékot tartalmazó zsákok és a kötegelt gallyak a szállítási napot megelőző napon 18.00 óra után helyezhetők ki a közterületen az átadási pontra.

Az eddig közterületre kihelyezett zöldhulladékot tartalmazó zsákokat, illetve kötegelt gallyakat kérjük, hogy az ingatlanon belül szíveskedjenek elhelyezni a szállítást megelőző napig.

Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal

A BMH Nonprofit Kft. tájékoztatója

HIRDETMÉNY

A BMH Nonprofit Kft. a koronavírus-járványra való tekintettel, a fertőzésveszély kockázatának csökkentése érdekében,– összhangban a kormányzati intézkedésekkel - 2021. március 8-22. közötti időszakra meghirdetett korlátozó intézkedéseket 2021. március 28-ig meghosszabbítja.

A házhoz menő lomtalanítási szolgáltatás szünetel, az erre az időszakra visszaigazolt lomtalanításokat a szolgáltató későbbi időpontra helyezi át, melyről az érintett ingatlanhasználók értesítést kapnak.

A hulladékudvarok a jelzett időpontig zárva tartanak, a lakossági hulladékok átvétele a hulladékudvarokban átmenetileg szünetel.

A személyes ügyfélszolgálati irodák zárva tartanak, ügyintézésre a 06 21 3500 111 telefonszámon, elektronikusan az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen és postai úton a 3527 Miskolc, Besenyői út 26. levélcímen van lehetőség.

BMH Nonprofit Kft.

DIGITÁLIS MUNKAREND

Tájékoztatjuk a Tisztelt Szülőket, a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola 7.a osztályában kialakult koronavírus-fertőzések miatt 2021.02.22.-2021.02.26. között digitális munkarend elrendelésére került sor.

Gál Benjáminné
igazgató
Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola

RENDKÍVÜLI SZÜNET A TÜNDÉRKERT ÓVODÁBAN

Frissítés: az Oktatási Hivatal 2021. március 4-ig meghosszabbította a rendkívüli szünetet.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Szülőket, hogy több dolgozó koronavírus fertőzése miatt a Tiszaújvárosi Napközi Otthonos Óvoda Tündérkert óvodájában 2021. március 1-ig rendkívüli szünetet rendelt el az Oktatási Hivatal.

Micskiné Bodó Erzsébet 
óvodavezető
Tiszaújvárosi Napközi Otthonos Óvoda

EBÉDEK KISZÁLLÍTÁSA

A Tiszaújvárosi Humánszolgáltató Központ tájékoztatja a szociális étkezést igénybe vevő nyugdíjasokat, hogy az 556/2020. (XII.4.) Kormányrendelet rendelkezései alapján étkeztetés csak kiszállítással biztosítható. Ezért a Tiszaújvárosi Humánszolgáltató Központ és a Tiszaújvárosi Intézményműködtető Központ 2020. december 9-től megszervezte az ebéd lakásra szállítását. Mindazoknak, akik étkeztetésben részesülnek, és továbbra is igénylik a szolgáltatást, hétköznaponként az ebéd ételhordóban kiszállításra kerül. Az ételhordót az intézmény biztosítja. Kérünk mindenkit, hogy délelőtt 10.30-tól amíg meg nem kapja az ebédet, tartózkodjon otthon, hogy munkatársaink át tudják adni az ételt és az üres ételhordót átvegyék. Kérünk mindenkit, hogy az 548-190-es telefonszámon jelezzék, ha változtatni kívánnak az igényeken. A térítési díj fizetés rendje nem változott.

Poropatich Péter
intézményvezető
Tiszaújvárosi Humánszolgáltató Központ